Seward sorprèn a la primera edició del FEM

El pati de l’Edifici Xifré d’Arenys de Mar va veure nèixer aquest cap de setmana un nou festival de música, el Festival d’Estiu del Maresme [web]. Un festival petit, que tot just fa les primeres passes amb l’impuls dels concerts organitzats durant el curs al cicle Fem Ateneu. Repartits en dos dies, 13 i 14 de juliol, tretze grups han passat per la primera edició d’aquest festival. Grups de diferents estils amb el mínim comú denominador de ser catalans, una aposta clara pel producte nacional per part dels organitzadors del FEM. Entre ells Inspiria, Raydibaum, Joan Colomo, Albert Freixas o Dídac Rocher.

D’entre tots els noms del cartell, els organitzadors n’havien volgut destacar durant els dies previs al festival, el del grup Seward. Els fidels al cicle Fem Ateneu ja havien conegut la banda en un concert a l’Ateneu Arenyenc el mes de febrer, per la resta, la de divendres va ser una experiència sorprenent que va fer que els presents es congreguessin per primera vegada davant de l’escenari.

Amb músics procedents del jazz, el folk i el rock experimental el resultat és difícil de classificar. En el seus concerts el públic es submergeix en melodies que flueixen, solos inesperats i canvis rítmics que generen cançons del que en resulta impossible endevinar-ne el desenllanç. Tot i que la banda la formen sis músics, en aquesta ocasió van reduir la formació amb un format de trio, el que va impedir gaudir de la banda en la seva plenitud que han recollit en el seu primer disc Home. LAIA NONELL / MARC ARISA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>