La sala Privat de Mataró recorda els orígens del rock català amb el retorn d’N'Gai N’Gai

N’Gai N’Gai [web] és una de les primeres bandes rock de Catalunya, precursora del moviment que en la dècada dels vuitanta es va batejar com a rock català i que va mantenir una relació molt estreta i coneguda amb l’escena literària de l’època. Després de deu anys sense pujar als escenaris el grup de Sant Pol de Mar publica un nou treball a finals del 2011, Revenant. Aquest disc inclou vuit temes nous a més de set peces seleccionades entres els seus èxtis. Temes amb un so molt més contundent, amb molta energia, ganes d’escenari i projecció de futur. Ho podem comprovar el divendres 27 d’abril a 1/4 de 12 de la nit a Sala Privat de Mataró [Facebook] i retrobar-nos amb els orígens del rock català amb entrada gratuïta.

Els empordanesos Ix! [MySpace] arriben al Maresme amb el seu tercer disc Immersió, publicat a principis de 2012. Un treball que reivindica la llengua catalana començant pel títol, que fa referència a la immersió lingüística. La nit l’obrirà l’arenyenc Dídac Rocher [web] que torna a Mataró dins de la gira de presentació de Porpra, un treball caracteritzat per lletres poètiques que ja vam escoltar a El Públic de Mataró dins del Cicle de Músiques Tranquil·les [crònica]. Els veiem el divendres 27 d’abril a les 10 de la nit a la sala Clap de Mataró [web]. El preu de l’entrada és de 8 euros anticipada i 10 a taquilla.

Comencem la setmana el dijous amb la banda mataronina El Loco Educado [veure l'entrevista]. Amb una dilatada experiència, el mataroní obre ara una nova etapa de perfil eclèctic, personal i difícilment classificable dins dels patrons del pop i el rock actual. Una barreja entre la diversitat de registres, ritmes, estils i lletres plenes de metàfores. Els podem veure el dijous 26 d’abril a les 7 de la tarda a El Públic de Mataró [web] en una tertúlia on presentaran el videoclip de la cançó Y Ahora i faran un breu concert acústic amb entrada gratuïta. Continuem amb una altra proposta per dijous que ens porta fins a Cardedeu per escoltar Mistu Mistu [BandCamp], el projecte personal de Miquel Sospedra, baixista de Mazoni i Sanjosex. Paradoxalment, en aquesta formació, el baix brilla per la seva absència. Podem veure aquest espectacle a la sala Tarambana de Cardedeu [web] el dijous 26 d’abril a les 10 de la nit i amb entrada gratuïta.

Com cada divendres el cicle Fem Ateneu d’Arenys de Mar [Facebook] és una cita obligada. Aquesta setmana és el torn de Gnaposs [web], que ens presentarà el seu darrer treball titulat Happiness, Vol.I. La banda, formada a Los Angeles el 2002, es mou entre el funk, el blues i el rock sense evitar alguna incursió en el country, el hard rock, la balada o el jazz. Si voleu gaudir d’aquest espectacle només cal que assistiu el pròxim divendres 27 d’abril a 2/4 de 12 de la nit a l’Ateneu Arenyenc d’Arenys de Mar. L’entrada costa 4 euros i 3 pels socis. Acabem la setmana amb jazz, bossanova i música colombiana amb la banda Quinteto Currulao. Bones vibracions i alegria de viure amb la veu de Marta Casas i la de Juana Gaitán. Ballarem amb ells el divendres 27 d’abril a 2/4 de 12 de la nit a Take it Easy d’El Masnou i l’entrada és gratuïta. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>