Andrea Motis demostra perquè és la jove promesa del jazz català a Ca n’Humet del Masnou


Andrea Motis actuant a l’espai Buenafuente a La Sexta l’any passat.

L’any 2011 la jove barcelonina Andrea Motis [Facebook] va despuntar com la nova promesa de l’escena jazz catalana. Ara, la cantant, trompetista i saxofonista s’acompanya de l’experimentat multiinstrumentista Joan Chamorro i el guitarrista Josep Traver en una gira per tot Catalunya. L’espectacular trio presenta un espectacle ple de matisos on el jazz clàssic es barreja amb el més modern. Si vols conèixer la veu que ha revolucionat el jazz a casa nostra no et perdis el concert que ofereixen el dissabte 21 d’abril a les 11 de la nit a Ca n’Humet a El Masnou per 10 euros.

Comencem la setmana amb una altra veu jove, la de l’Alèxia Hampartzoumian Ramió [web], que publica el seu primer disc en català i en francès que porta per títol Volia dir. Passió per la música i molta il·lusió en un concert conjunt amb Jordi Armengol el dijous 19 d’abril a les 10 de la nit aL Tarambana de Cardedeu [web] ambentrada gratuïta. Seguim al Vallès Oriental, on actua el cantautor valencià Feliu Ventura [web], que ens encisa amb un pop rock acústic i presenta el seu nou treball Música i lletra. El treball es manté fidel a les sonoritats mediterrànies i a la tradició de grans cantautors com Llach, Raimon o Ovidi Montllor. El veiem el dissabte 21 d’abril a 2/4 de 9 del vespre al Teatre de la Garriga El Patronat per 14 euros.

D’altra banda, Mataró acull el concert més sorprenent amb Obeses [MySpace], sorgit a finals de 2009 i arrelats a Tona, Osona. El grup recorre les sonoritats més delirants de la música contemporània, amb referències diverses que poden anar del country fins a Rossini. El quartet culmina el seu primer cim amb la creació del disc inaugural Obesisme Il•lustrat. Ens el presenten al Clap de Mataró [web] el dijous 19 d’abril a les 10 de la nit per 8 euros i 5 anticipada. Continuem amb un registre ben diferent que ens porta l’Orquestra Càmera Musicae de Tarragona, fundada l’any 2006 i amb una afectuosa rebuda del públic català que l’ha permès participar en gran nombre de festivals. Paral•lelament a l’activitat concertística, l’OCM està preparant un enregistrament en doble CD. Podem gaudir de l’espectacle amb el director titular i artístic del grup, Tomàs Grau, el divendres 20 d’abril a 2/4 de 10 de la nit al Foment Mataroní [web] per un preu de 20 euros i 17 anticipada.

Acabem amb la primera edició de les 12 hores de música que organitza l’Escola de Música Can Llobet de Calella [bloc] en motiu de la celebració del seu 15è aniversari. La iniciativa vol donar un bon escenari a aquells músics que normalment no tenen oportunitat de mostrar el seu art en directe. I per això mateix des del dissabte 21 d’abril a les 3 de la tarda i fins el diumenge 22 a les 3 de la matinada, la Fàbrica Llobet Guri de Calella, al Maresme, acollirà un seguit de músics amb moltes ganes de dir la seva. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>