Maceo Parker, el nom més esperat del Black Music Festival arriba a Girona


Maceo Parker al festival Internationale Jazzwoche, Alemanya, l’any 2003

El Black Music Festival [web] arriba al seu penúltim cap de setmana amb l’actuació de Maceo Parker [web], un dels caps de cartell. El saxofonista torna al festival gironí, on ja va tocar l’any 2008, amb la seva banda habitual per oferir un concert on el funk serà el protagonista. En aquesta formació, Maceo Parker (saxo alt, flauta i veu principal) està acompanyat per Dennis Rollins (trombó), Will Boulware (teclats), Bruno Speight(guitarra elèctrica), Rodney Skeet Curtis (baix elèctric), Marcus Parker (bateria), Corey Parker (veus). El concert és divendres 23 a les 10 de la nit a La Mirona de Salt [web]. El preu de l’entrada és de 20 i 25 euros. El festival tancarà el divendres 30 de març amb una producció exclusiva del Black Music Festival. Aquest espectacle porta per nom Guadajuko i ajuntarà a l’escenari de La Mirona el trio del saxofonista Llibert Fortuny, Triphasic, amb la banda Girona Jazz Project.

Per iniciar la setmana a les comarques gironines destaquem l’actuació del grup de rumba catalana de Montcada, La Pegatina  [web], que presenta el seu darrer treball, Xapömelon. Un disc arriscat, fresc i sincer que fusiona rumba i ska. A dalt l’escenari també hi seran els de la Catalunya central Els Catarres [web], autors de la cançó de l’estiu, Jennifer. Els veiem el dijous 22 de març a les 10 de la nit a La Mirona de Salt [web] i l’entrada costa 15 euros a taquilla i 12 euros anticipada. També dijous, el cantautor valencià Pau Alabajos [web] presenta el seu últim treball Una amable, una trista, una petita pàtria, ritmes suaus, temes personals i missatges reivindicatius. Per gaudir d’un concert intimista compost de veu i guitarra cal assistir a les 10 de la nit a l’Ateneu Bar de Banyoles [web]. L’entrada és gratuïta.

Una altra actuació destacable per la setmana és la del cantautor nord-americà d’origen català Paul Fuster [web]. Després de deu anys desaparegut de la indústria musical retorna amb el seu primer disc en català, Repte. Amb sons que atrapen i lletres optimistes, Fuster presenta el seu treball el divendres 23 de març a les 11 de la nit a la Sala Tourmix de Girona [web]. L’entrada a taquilla costa 10 euros i anticipada 8 euros. De la connexió Estats Units-Catalunya passem a la connexió Irlanda-Catalunya. L’Achtung Band [MySpace] fa un tribut a la banda de Dublin U2. Aquest espectacle ens farà viatjar des dels inicis de U2 fins els seus temes més recents. Els fans del grup liderat per en Bono teniu una cita el proper divendres 23 de març a 2/4 de 12 de la nit a la Sala Cloë de Girona [web] i val 8 euros.

Per finalitzar la setmana recomanen el concert de Josep Maria Farras Big Four. Aquest referent del jazz ens ofereix amb la seva trompeta el millor swing, dixie o hard bop amb els seus acompanyants del grup. L’actuació té lloc el diumenge 24 de març a les 11 de la nit al Sunset Jazz Club de Girona [web] i l’entrada costa 8 euros. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>