El grup RIU guanya el IV Concurs Sons de la Mediterrània


Reportatge de la final del IV Concurs Sons de la Mediterrània que s’emetrà al Diaridelamusica.com d’aquest cap de setmana

El grup del Baix Llobregat RIU és el guanyador del IV Concurs Sons de la Mediterrània, després d’imposar-se a la final celebrada a la Fira Mediterrània de Manresa el dijous 3 de novembre amb el seu repertori d’arrel català amb estructures de la música celta. Els altres tres grups que també van actuar a la final, escollits d’entre les 56 propostes rebudes, van ser Naia, Katroi Ensemble i Borinots Tres Quar-trance. El jurat del concurs, format per representants de la Fira Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius, l’emissora de ràdio iCat fm, el Festacarrer d’Ondara, el programa Rodasons de Televisió de Catalunya i la revista Sons de la Mediterrània, va valorar especialment l’empenta de RIU, i la seva capacitat per donar una nova forma, càlida i propera a les estructures característiques de l’àmbit celta, al repertori tradicional dels Països Catalans.

El premi del concurs comprèn una gira de set actuacions al Festival Tradicionàrius de Gràcia (Barcelona), la Fira Mediterrània de Manresa, el Circuit Folc, el Festival Internacional de Música Tradicional i Popular de Vilanova i la Geltrú, la Festcat-escola de Llívia i el certamen Festacarrer d’Ondara al País Valencià. També inclou la gravació d’un disc i una campanya de promoció a la revista Sons de la Mediterrània i a l’emissora iCat FM.

La Fira Mediterrània de Manresa, El Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock són els responsables del IV Concurs de Maquetes Sons de la Mediterrània. El Diaridelamusica.com ha volgut assistir al certamen per conèixer les millors propostes de folk i música d’arrel mediterrània que ens arriben al nostre territori.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>