Mozart s’actualitza en clau del millor jazz català

Arenys de Mar va acollir dissabte un espectacle que va apropar-nos a la música clàssica des d’un punt de vista molt diferent al que estem acostumats. Manel Camp i Llibert Fortuny, dos dels músics més importants de l’escena jazzística catalana, van presentar “Mozart en Jazz”, un concert on porten al seu terreny algunes de les obres més conegudes del famós compositor.

El piano de Camp i, sobretot, el saxo de Fortuny ens tenen acostumats a una música marcada absolutament per la improvisació, amb sonoritats que juguen amb totes les possibilitats de l’instrument i que fins i tot fan ús de pedals electrònics que els permeten explorar encara més amb el so.

Dissabte, que Mozart fos el compositor de las obres no va impedir que els músics es fessin totalment seves les composicions. Així doncs, el resultat d’aquesta mescla queda molt lluny dels recopilatoris d’adaptacions de música clàssica a altres estils més contemporanis. A l’espectacle “Mozart en Jazz” Camp i Fortuny utilitzen les peces del compositor com a referència, però transporten melodies tant conegudes com els moviments de la “Petita Serenata Nocturna” o la “sonata fàcil en Do major” a un terreny on hi cap tot excepte la rigidesa del pentagrama de la música clàssica. RITA VILLÀ

Publicat el dia a General | Etiquetat a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>