Esta web utiliza cookies para mejorar la experiencia de navegación. Puedes aceptarlas y continuar navegando o revisar las preferencias de privacidad en cualquier momento.
3/10
EL FESTIVAL 'NOSALTRES' 2023 TANCA LA SEVA MILLOR EDICIÓ AMB ÈXIT ARTÍSTIC, RESPOSTA DEL PÚBLIC I UN CREIXENT COMPROMÍS COMUNITARI I SOSTENIBLE
El Nosaltres 2023 fa balanç positiu d'un estiu de cultura propera, compartida i compromesa.


● El Nosaltres 2023 fa balanç positiu d'un estiu de cultura propera, compartida i compromesa.
● L'aposta per convertir-se en itinerant i ubicar el +Nosaltres a les biblioteques, tot un èxit: més de 1.500 persones han gaudit del festival d'estiu de Mataró.
● Es reafirma el compromís quilòmetre zero i amb la igualtat de gènere: quatre de cada cinc propostes artístiques (18 dels 22 espectacles) estan arrelades a Mataró i Maresme i els espectacles liderats per dones han representat el 57% de la programació.

El 'Nosaltres', el festival d'estiu de Mataró impulsat per la cooperativa Clack amb la coorganització de l'Ajuntament de Mataró, ha posat punt i final a la seva quarta edició, després d'una intensa programació durant sis setmanes d'estiu amb 12 sessions culturals a diferents barris de la ciutat que s'han programat del 20 de juliol al 24 d'agost. El festival d'estiu de la capital del Maresme suma cultura comunitària i quilòmetre zero amb un compromís per la sostenibilitat.

Sota el lema "Comunitat, sostenibilitat i cultura", el Nosaltres ha consolidat el seu ADN de petit format, compromís i proximitat: més de 1.500 persones han assistit a les 12 vetllades culturals que han aglutinat un total 22 espectacles. La cloenda es produeix amb un balanç immillorable i de consolidació.

"La millor edició de tota la història; ara ja podem dir que la ciutat viu amb el Nosaltres un juliol i agost de cultura propera, compartida i compromesa. El festival d'estiu de Mataró", segons ha comunicat el codirector del festival, Eloi Aymerich.

Un festival itinerant i al costat de les biblioteques

El Nosaltres ha optat enguany per a convertir-se en festival itinerant. Així, la Casa de la Palmera i els Jardins de l'antic Escorxador s'han convertit en espais culturals, redescoberts per molts veïns i veïnes de la ciutat. Les biblioteques municipals Pompeu Fabra i Antoni Comas han acollit exitosament la programació del +Nosaltres, formada per teatre i pop electrònic, amb una rebuda massiva i que n'augura la seva continuïtat.

A banda, la comunitat del festival es manté plural i diversa: gairebé una quarantena d'entitats i cooperatives de Mataró, des d'associacions veïnals i culturals com l'Associació de Veïns Les Santes-Escorxador o Mataró Centre, La Veu de Cerdanyola o l'Associació Ventura Ametller fins a agents de l'economia social i solidària com Abacus, Buc de Llibres, Folk You o Solidança han donat suport i enfortit la base social de la iniciativa. El Nosaltres és un moviment cultural que relliga i potencia el tercer sector cultural mataroní i maresmenc.

Retiment de comptes

Com cada any, el Nosaltres fa un retiment de comptes públic. L'edició 2023 ha comptat amb un pressupost d'explotació (sumant col·laboracions i aportacions en espècie) de 70.110.41 euros d'ingressos i despeses. El finançament fora de l'Ajuntament continua creixent i ja suposa dos terços, un 65% del pressupost, seguint amb el compromís del projecte d'assolir un alt grau d'autonomia financera. Els ingressos per patrocinis i ajudes de tercers s'han quadriplucat respecte l'edició 2021, arribant al 41% del pressupost. També s'ha incrementat el percentatge destinat a les gratificacions dels artistes. El document detallat està publicat al web oficial del Nosaltres.

El balanç del Nosaltres 2023 és doncs, molt positiu. El festival anuncia la voluntat de celebrar el 2024 la seva cinquena edició, que es preveu amb novetats en la programació, l'impuls del talent i el treball en xarxa territorial. I ho vol fer reivindicant-se com el festival d'estiu de la capital del Maresme que suma cultura comunitària i quilòmetre zero amb un compromís per la sostenibilitat.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.