Esta web utiliza cookies para mejorar la experiencia de navegación. Puedes aceptarlas y continuar navegando o revisar las preferencias de privacidad en cualquier momento.
El festival 'Nosaltres' acomiada la seva tercera edició i es consolida com el festival d'estiu de la ciutat · CLACK
30/9
EL FESTIVAL 'NOSALTRES' ACOMIADA LA SEVA TERCERA EDICIÓ I ES CONSOLIDA COM EL FESTIVAL D'ESTIU DE LA CIUTAT
El Nosaltres 2022 consolida el seu ADN de petit format, compromís i proximitat sota el lema "Comunitat, Sostenibilitat i Cultura" rebent la confiança de la ciutadania: ha reunit més de 1.600 persones durant set setmanes d'estiu

El 'Nosaltres', el festival postpandèmia d'estiu de Mataró impulsat per la cooperativa Clack amb la coorganització de l'Ajuntament de Mataró, ha posat punt i final a la seva tercera edició, després d'una intensa programació durant set setmanes d'estiu amb 13 sessions culturals a set barris de la ciutat. L'epicentre del festival va tenir lloc al Pati de Can Marchal de Mataró. Sota el lema "Comunitat, sostenibilitat i cultura", el Nosaltres ha consolidat el seu adn de petit format, compromís i proximitat: més de 1.600 persones han assistit a les 13 vetllades culturals que han aglutinat 30 espectacles i que s'han ofert des del 14 de juliol fins al 25 d'agost. Això suposa una mitjana de 125 assistents. Un increment del 32% respecte el 2021.

Aquesta cloenda es produeix amb un balanç "satisfactori i il·lusionant", en paraules de l'Elena Ponce i Eloi Aymerich, membres de la codirecció del festival. Satisfactori, afirmen Ponce i Aymerich, "perquè hem incrementat la mitjana d'assistència a les vetllades culturals, hem mantingut set setmanes d'activitat cultural i consolidem un format de petita talla que aposta per la pluja fina cultural i comunitària". El Nosaltres és, segons el codirector Eloi Aymerich, "una proposta de festival d'estiu petita, allunyada dels caps de cartell mediàtics i on l'estrena de festivals únics com l'inSOStenible, Ignorantes XS o la reposició d'obres com De quan parlàvem de nosaltres potencien el talent local més creatiu i experimental".

En termes de la programació del festival, aquesta qualitat s'ha traduït en la diversitat dels espectacles (música, dansa, monòlegs, contes, teatre, poesia o circ, entre d'altres), en la paritat als escenaris (37 artistes dones i 38 artistes homes) i, molt especialment, en la promoció i foment del talent local de Mataró: tres de cada quatre propostes artístiques han estat de quilòmetre zero: 22 dels 30 espectacles estan arrelats a Mataró i Maresme.

Sostenibilitat i comunitat, al centre del 'Nosaltres'

La comunitat del festival continua creixent: gairebé una quarantena d'entitats i cooperatives de Mataró, des d'associacions veïnals i culturals com Associació de Veïns del Pati de Can Marchal i Rodalies, La Veu de Cerdanyola o l'Associació Ventura Ametller fins a agents de l'economia social i solidària com Buc de Llibres, Folk You, Kult o Coop Maresme han donat suport i enfortit la base social de la iniciativa. El Nosaltres és un moviment cultural que relliga i potencia el tercer sector cultural mataroní.

Tal és la importància de la comunitat que de nou es consolida el fet que només un terç del finançament del festival prové de l'Ajuntament de Mataró: sis de cada deu euros del mateix té el seu origen en les entrades venudes i en les aportacions cívicoprivades de patrocinadors com Estrella Damm, Col·lectiu Ronda, Aigües de Mataró, Aliança Mataró, Consorci de Residus del Maresme o Assolim Alimentària.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.