Esta web utiliza cookies para mejorar la experiencia de navegación. Puedes aceptarlas y continuar navegando o revisar las preferencias de privacidad en cualquier momento.
La versió mataronina del DocsBarcelona A Prop es trasllada, enguany, al Foment Mataroní  · CLACK La versió mataronina del DocsBarcelona A Prop es trasllada, enguany, al Foment Mataroní  · CLACK
21/5
LA VERSIÓ MATARONINA DEL DOCSBARCELONA A PROP ES TRASLLADA, ENGUANY, AL FOMENT MATARONÍ
Des de l'any 2018 Mataró forma part de la programació del festival de cinema documental internacional, DocsBarcelona, que té la voluntat de descentralitzar la seva programació.

El DocsBarcelona A Prop projectarà a Mataró El secreto del Dr. Grinberg, Altsasu i una selecció de quatre curtmetratges, en el marc del procés de descentralització del festival català els darrers anys, del qual en formen part 8 altres ciutats de la província de Barcelona. Això serà possible gràcies a l'acord entre l'Ajuntament de Mataró i la productora Clack i gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, com a la resta de ciutats.

En aquesta ocasió, el Foment Mataroní serà la seu del festival a la capital maresmenca, a diferència d'edicions anteriors en què les projeccions es feien al Cafè de Mar. A més, per aquells que no puguin assistir presencialment, l'organització facilitarà 50 codis de visionat gratuïts per gaudir de tota la programació del festival en la seva versió online. Es tracta d'un format híbrid que combinarà les projeccions presencials amb la programació en línia per a tota Espanya amb Filmin com a seu virtual.

De fet, des del 2017 la capital del Maresme ja acull, gràcies a la iniciativa de la productora Clack i de la col·laboració amb l'Ajuntament de Mataró, Fundació Unió de Cooperadors i TecnoCampus, la iniciativa del Docs del Mes, promoguda des de DocsBarcelona, que presenta cada primer dimecres de mes entre octubre i maig un documental de gran prestigi internacional.

En la seva 24a edició, el DocsBarcelona reafirma l'extraordinària mostra del millor de la producció mundial de documentals, amb una programació de 33 llargmetratges procedents de 33 països del món, 11 curtmetratges i 4 títols de la secció Docs&Teens.


La programació del DocsBarcelona A Prop 2021 a Mataró

El Secreto del Dr. Grinberg (Dijous 27 de maig, 19h)

El 1994, i en ple clímax de la seva carrera, el doctor mexicà Jacobo Grinberg va desaparèixer misteriosament. Considerat per molts com l'Einstein de la consciència, va portar l'estudi de la psicofisiologia més enllà dels límits de la ciència tradicional amb la finalitat d'acostar-se al potencial infinit del cervell humà i demostrar els primers indicis de la telepatia.

Selecció de 4 curts de la secció DOC-U (Divendres 28 de maig, 19h)
Te llamo para…
Un sofert teleoperador passa bona part de la seva jornada laboral escoltant insults a l'altra banda del fil telefònic. Desesperat, vendre una oferta de telefonia mòbil es converteix en una missió impossible.

A cambio de tu vida

Una explosió en una de les majors plantes químiques d'Europa, la Petroquímica de Tarragona, desperta la lluita laboral d'un grup d'obrers que reclama el que és just per a tots.

Dancing with Rosa

Als 84 anys, la Rosa s'adona que li manquen les forces per cuidar de la seva filla Eva amb síndrome de Down. No obstant això, se sent incapaç de prendre una decisió sobre si portar-la a una residència. En aquesta ambivalència acompanyem el dolor de la seva indecisió i la seva forma única de fer-li front.

Dores
El curtmetratge respon a una necessitat molt clara: lluitar contra l'oblit del que va passar durant la dictadura de Franco a Galícia i les seves conseqüències encara presents avui dia.

ALTSASU (Gau Hura) (Divendres 28 de maig, 21h)

El cas Altsasu com mai abans l'havíem vist. El documental comença el 2018 quan falten 100 dies pel judici i tres dels vuit joves acusats de terrorisme ja porten un any i mig en presó preventiva. El film captura la transformació física i emocional dels joves a través d'un accés inèdit al seu entorn personal i familiar. Una mirada íntima al factor humà d'un conflicte pervers que demana molta empatia: la injustícia s'alimenta de ràbia.

Enguany, el Foment Mataroní (C/ Nou, 11) acollirà les tres projeccions els dies 27 i 28 de maig. L'entrada es podrà comprar a taquilla per un preu únic de 5€ que inclou els tres visionats.
Formamos parte de:
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.