Esta web utiliza cookies para mejorar la experiencia de navegación. Puedes aceptarlas y continuar navegando o revisar las preferencias de privacidad en cualquier momento.
El 'Nosaltres' es consolida com a festival d'estiu a Mataró amb la seva comunitat com a 'leitmotiv' · CLACK
10/5
EL 'NOSALTRES' ES CONSOLIDA COM A FESTIVAL D'ESTIU A MATARÓ AMB LA SEVA COMUNITAT COM A 'LEITMOTIV'
La capital del Maresme acollirà tots els vespres dels dijous de l'1 de juliol al 26 d'agost la segona edició del certamen nascut per liderar la retrobada de la #CulturaSegura, que posarà les seves entrades a la venda aquest dimarts 11 de maig al migdia

Si l'estiu del 2020 va viure a Mataró el naixement del festival 'Nosaltres' com a símbol de resistència cultural per liderar la retrobada post-Covid, l'estiu d'aquest 2021, concretament de l'1 de juliol al 26 d'agost, viurà com la iniciativa es consolida a la capital del Maresme a través de l'enfortiment i la posada al centre de la seva comunitat, que serà el 'leitmotiv' d'aquesta segona edició en el marc del seu lema fundacional: "Comunitat. Renaixement. Resistència".

El focus comunitari es manifestarà especialment en la programació del festival, que "pretén posar en valor la diversitat i pluralitat del seu públic a través de la cultura de qualitat i amb mirada de gènere", afirmen els codirectors Cristina Madrid i Eloi Aymerich, així com en els testimonis que obriran cada edició, aquest cop sobre històries post-pandèmia de diferents comunitats del Maresme que també tindran presència a l'Instagram del festival, @NosaltresFest.

Una altra mostra de la rellevància de la comunitat del #NosaltresFest és l'aval col·lectiu d'aquesta segona edició: una trentena d'entitats de Mataró, des de associacions veïnals i culturals fins a agents de l'economia social i solidària com Buc de Llibres, Folk You, La Feixa o Musicop, enfortiran la base social de la iniciativa cultural. "El missatge que volem donar és que, en la cultura, la unió fa la força. Aquest és un festival col·lectiu", expliquen els codirectors Madrid i Aymerich.

El 'Nosaltres' d'enguany, que posarà les seves entrades a la venda aquest dimarts 11 de maig al migdia a través de la plataforma Codetickets, explorarà un ampli ventall d'arts escèniques, des de la música, el teatre o el circ contemporani fins la dansa, els monòlegs o els contes infantils, que s'incorporen a l'oferta cultural del festival, sovint amb el km 0 com a punt de trobada. Entre d'altres, el festival tindrà el plaer de comptar amb les actuacions musicals de The Tyets (5 d'agost), Ebri Knight (29 de juliol) i Suu (22 de juliol), que torna per segon any consecutiu al festival; amb l'espectacle poesia/XARXA de Chantal Poch, Kerrature, Júlia Francino i Penya-segat; amb els monòlegs d'Ana Polo & Oye Sherman, Charlie Pee i Marta Bosch (29 de juliol) i amb els titelles de la històrica companyia maresmenca Binixiflat (26 d'agost), així com l'espectacle d'històries infantils Buc de contes (8 de juliol i 29 de juliol).

La ubicació on tindran lloc els dijous a partir de les 19:00 h les actuacions serà, com el passat estiu, el Pati de Can Marchal de Mataró, espai que vertebra la identitat de cultura artesanal i km 0 del 'Nosaltres'. Seguint la línea de la primera edició del 2020, enguany la programació comptarà també amb un debat sobre comunitat i cultura km 0 (15 de juliol).

#CulturaSegura i transparència

Per segon any consecutiu, el 'Nosaltres' vol ser un exemple de #CulturaSegura i transparència. Per una banda, l'organització del festival prendrà totes les mesures per garantir la higiene i la seguretat d'acord amb les prescripcions de les autoritats sanitàries.

I, per altra banda, el festival es torna a comprometre a fer un retiment de comptes amb la publicació d'ingressos i despeses globals del festival al web oficial, 'Nosaltres.Clack.cat', setmanes després de la seva finalització. Així mateix, l'1% dels ingressos del festival es destinaran íntegrament al Fons Solidari Nosaltres, el qual serà donat a les entitats mataronines Càritas Interparroquial Mataró i la Plataforma d'Afectats per la Crisi de Mataró, que treballen per garantir les primeres necessitats socials dels ciutadans i ciutadanes amb més dificultats.

Els patrocinadors del #NosaltresFest

Un any més, el 'Nosaltres' no seria possible sense el suport dels seus patrocinadors, tots vinculats a uns valors cívics i de retorn social.

En aquest sentit, el festival comptarà, entre d'altres, amb la confiança i el patrocini de Moritz, Col·lectiu Ronda, Facto Cooperativa, Aigües de Mataró, Aliança Mataró, Finques Pous, Mataró Neta i Assolim Alimentària. Capgròs i Icat seran mitjans col·laboradors.

Tota la informació relativa al 'Nosaltres' es pot consultar al web 'Nosaltres.Clack.cat' i a l'Instagram @NosaltresFest, des d'on s'anirà informant amb el hashtag #NosaltresFest de les novetats del projecte durant els propers dies.
Formamos parte de:
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.