Nit de veus femenines per donar la benvinguda al bon temps

Luthe Salom i Marta Rius a El Públic de Mataró el dijous 9 de maig del 2013. 

La delicadesa i l’intimisme ha estat les dues característiques del concert doble que han ofert Luthea Salom i Marta Rius a El Públic de Mataró aquest dijous 9 de maig. Cadascuna d’elles amb un marcat accent personal, però amb molts punts en comú: feminitat, onirisme, format acústic…

La cantautora catalana amb arrels canadenques Luthea Salom venia a l’espai cultural mataroní amb les entrades exhaurides al seu concert a l’Alfa en viu de Gràcia i un nou disc, The Little Things We Do, que està recollint bones crítiques pel seu to folk i pop de primera divisió. Acompanyada per un guitarrista acústic, Salom ha presentat la seva coqueteria en forma de temes indie-folk, amb melodies a la vegada sensuals, nostàlgiques i alegres. La seva proposta agrada gairebé sempre, gràcies a la seva naturalesa hispano-canadenca que mescla una música colorista i divertida amb tocs enèrgics i molt més propers al pop comercial d’MTV.

La garrotxina Marta Rius va sorprendre amb una proposta que sense fer soroll s’ha convertit en un autèntic fenomen de minories. Acabada d’arribar d’una gira de 28 recitals a Bèlgica, l’acordionista i cantant va encetar la vesprada musical amb la seva proposta de cançó intimista i bucòlica. Amb el seu disc de debut apunt de sortir del forn va desgranar cançó a cançó una proposta d’autora amb presa de terra. La seva veu té una combinació de fortalesa rural i tendresa que resulta captivadora i l’embolcalla amb els sons de l’acordió i una capsa de música de construcció artesanal. Una autèntica proposta preciosista i única.

Un recital doble que va demostrar que la música amb veu de dona també ofereix la seva vessant més dolça i relaxada més enllà dels tòpics folk i pop. M.ARISA/A.OLLÉ/E.AYMERICH.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>