Un dissabte d’emergència consolidada a Vila-seca

Núria Graham en l’actuació que va protagonitzar el vespre del dissabte a la FiM de Vila-seca.

Aquest cap de setmana del 3 i 4 de maig es celebrava la 14ª edició de la Fira de Música al Carrer de Vila-Seca [web]. En aquesta ocasió, el ddM hi ha participat molt activament realitzant els vídeos de la FiMTV. El dissabte 4 es preveia com un dia força intens a nivell musical ja que s’havia creat expectació al voltant d’alguns concerts que tindrien transcurs durant la jornada.

La vetllada s’iniciava al matí amb diverses activitats musicals destinades als més menuts i fins les sis de la tarda no es reprenien els recitals, que començaven amb l’actuació del grup instrumental, Orquestra Fireluche presentant el seu nou àlbum Tants caps tants joguets. Concert que donava pas a una proposta molt esperada per l’emergència de l’artista: el concert de la cantant i compositora basco-canadenca Núria Graham [web]. Però si realment s’havien de destacar alguns dels grups de la nit, clarament eren Egon Soda, El Petit de Cal Eril i el trio format per Maria Rodés, Ramon Rodríguez i Martí Sales.

Egon Soda [Facebook], la banda encapçalada per Ricky Falkner, conegut sobretot per ser membre de Standstill, presentava el seu nou llarga durada El hambre, el enfado y la respuesta (El difícil segundo disco de Egon Soda) el qual els fans esperaven amb ganes ja que des del 2008 que es mantenien lluny dels escenaris. El Pati del Fènix, espai on actuaven, va omplir-se de públic per gaudir la presentació d’aquest segon treball del grup de rock independent. L’actuació va ser plena de música de qualitat, de músics experimentats amb una llarga trajectòria a les seves esquenes que ens delectaven amb melodies vigoroses i molt complicades de trobar dins el panorama musical del país. Egon Soda és un directe imprescindible per aquest 2013, un petit tresor encara per descobrir per la majoria del públic.

La vetllada continuava a la Plaça de Voltes amb Maria Rodés, Ramon Rodríguez (The New Raemon) i Martí Sales (Surfing Sirles), tres músics ja reconeguts que han unit forces per presentar el seu nou projecte: Convergència i Unió. Una idea inicialment original, folk i amb tocs experimentals però que en directe, de moment, perd molta força i és que és un conjunt molt nou que potser necessita més temps per establir un directe consolidat. I tot i que el recital va deixar molt a desitjar, cal destacar-ne els moments reivindicatius en contra les retallades econòmiques que està patint la cultura catalana.

Per últim, parlar d’El Petit de Cal Eril [Facebook], que presentaven el seu darrer llarga durada La figura del buit. L’actuació va despuntar pels ritmes psicodèlics de folk-rock experimental acompanyats d’una banda amb saxo i trompeta, fet que va donar un toc d’originalitat i solidesa al directe del grup liderat per Joan Pons. Una música i lletres més madurades i impactant que les dels àlbums anteriors i que per això, es converteix en un altre imprescindible d’aquest 2013.

Cap a les dues de la matinada el temps va fer una mala passada i va començar a espurnejar, motiu pel qual es van retardar i anul·lar alguns dels concerts programats. Des del ddM ens vam quedar amb les ganes de veure els barcelonins Sea & Sun [bandcamp], que mesclen ritmes tropicals amb el dance i la psicodèlia. Esperem continuar gaudint de la FiM, que fa la tasca titànica de descobrir-nos l’origen dels grups del demà de l’escena musical catalana. CARLOTA BURREL

1 comentari a “Un dissabte d’emergència consolidada a Vila-seca

  1. mon gerard, el dia 8-5-2013 8:57h va comentar:

    Ccom és que no mencioneu el concert de Puntí el dissabte tarda? per mi de tots els que vaig assistir va ser el millor amb diferència i amb una assiatència de públic important. Crec que va ser un concert espectacular a destacar dins el conjunt de la fira.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>