La màgia de la música brasilera

Toninho Pa en concert a El Públic de Mataró. 

Feia fred, però durant una estona va semblar que s’avançava l’estiu. Els Toninho Pa & Samba Brothers van omplir de sonoritats càlides El Públic de Mataró per acollir un concert basat en samba i bossa-nova. La resposta dels espectadors va ser entusiasta, i per segona vegada en la història de la sala es van exhaurir les localitats.

Toni Pàmies -veu i guitarra- és el capità d’aquest vaixell carioca que sap treure profit de balades ensucrades, ritmes juganers i melodies que transporten a Salvador de Bahia o Rio de Janeiro. Una de les curiositats, va indicar el propi Pàmies, és que cap dels sis membres del grup és brasiler, cosa poc habitual en els grups de samba i bossa-nova catalans. Formada per músics de Premià de Mar, Mataró i Argentona, la banda es va presentar en un format semi-acústic, amb Quim Brugués al cavaquinho, Xavi Sabaté “Tate” al baix i un trio de percussions format per Jota, Jaume Prats i Albert Manté.

Toninho Pa & Samba Brothers estan pensats, com la música que fan, per a intepretar a l’aire lliure. De fet, aquest passat estiu van passejar la seva música càlida per xiringuitos, sales i festes majors d’arreu del país. I es que per moments se’ls va veure limitats en una sala tancada. Les cançons de la bossa-nova estan creades per a cels estrellats d’estu, terrats davant del mar o platges caloroses. El recital es va basar en versions, on van destacar les de Joao Bosco. Per una vegada, la nit d’hivern es va convertir en nit tropical. ELOI AYMERICH

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>