Aleph Cuántico: descobrir noves maneres de fer pop

Aleph Cuántico a El Públic de Mataró. 

Més enllà de les propostes estàndard de pop en castellà hi ha vida i llum. Els mataronins Aleph Cuántico [web] han presentat aquest passat dijous el seu primer disc, Premeditaciones Metaquímicas [escolta'l], en clau acústica i desendollada, a l’espai cultural El Públic [web] de Mataró. La sala es va omplir amb mig centenar de persones per gaudir d’un directe sorprenentment luxós en detalls acústics i interpretat amb moltíssima solvència tècnica.

Els sons de Los Planetas o Los Piratas apareixen darrera de molts dels riffs de les guitarres d’aquests punks amb façana de pop elegant. La veu del cantant és un dels pilars de la banda. Un timbre misteriós i arrossegat que es creix cançó rera cançó. I de fons dos protagonistes destacats: els teclats atmosfèrics d’Albert Guanyabens i el baix concís de Pere Vicenç Sánchez. Hi ha noves maneres de fer pop, tot i que sigui per culpa de formats acústics en espais petits de ciutats mitjanes. Quan recollim les guitarres elèctriques i els bombos de bateria apareixen equacions que desvelen si hi ha talent o no. Els cinc músics d’Aleph Cuántico el tenen. ELOI AYMERICH

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>