Les Absentes preparen el seu particular beuratge perquè els solsonins el tastin


Les Absentes versionant Wah Yeah dels Antònia Font.

Són Alguer de Riner (veu i acordió diatònic), Xapa de Freixinet (guitarra elèctrica), Marc de Llobera (guitarra elèctrica, Albert de Navès (baix), Xic de Solsona (Percussió) i Obiols de Solsona (bateria). Nascudes el 2008, al llarg dels dos darrers anys Les Absentes [webMySpacefacebook] han fet una seixantena de concerts arreu de Catalunya. Són un projecte musical del Solsonès que s’encarrega de versionar i “trinxar”, com diuen elles, cançons populars catalanes, tradicionals o modernes, sempre des d’un caire festiu. Les renoven posant-hi ska, blues i punk i acaben fent una barreja que ells anomenen “desestructuracions folk de pagès”. Els qui tingueu ganes de conèixer aquest beuratge tan especial, teniu l’oportunitat de descobrir-les dissabte dia 7 a 2/4 de 12 de la nit a Sala Polivalent de Solsona. L’entrada costa 5 euros.

Comencem, però, la setmana per dijous dia 5. La primera actuació destacada de la setmana a la Catalunya Central és la del cantautor barceloní Rafa Pons [web, MySpace, facebook] que es mou en un estil musical entre el rock i la cançó d’autor. Pons presenta el seu darrer treball Persona, animal o cosa. El podem veure el dijous 5 de juliol a les onze de la nit al Voilà! Cafè-teatre de Manresa [web] i l’entrada val 10 euros. També al Voilà!, l’endemà divendres, concert tribut als Beatles amb la formació The Please Please Me, a partir de les dotze de la nit.

El dissabte dia 7 coincideixen diversos concerts. A la Sala Stroika de Manresa, en un concert organitzat per la Casa de la Música de Manresa, hi actua Crisix, una banda de trash metal i hard Core procedent d’un indret tan tranquil com la Conca d’Òdena, a la veïna comarca de l’Anoia. Els qui tinguin ganes de tastar melodies dures, poden anar també a la la segona edició del festival de Punk-Rock del Rec on Fire en el què participarà el grup de Tarragona, X-versions [MySpace, facebook] que ofereix versions de hardcore i de punk-rock. Estaran acompanyats d’Odi Proletari, Spatek i Animales de Costumbres. El festival té lloc a partir de 2/4 d’onze de la nit al Rec on Fire d’Igualada [facebook] i l’entrada val 4 euros. També dissabte dia 7, actuació de Alessandra Patrucco a partir de les 7 de la tarda al Centre Cultural El Casino de Manresa, en una actuació gratuïta organitzada per Idensitat i Cal Gras. Aquella mateixa nit, segurament, la proposta més popular i massiva del cap de setmana a la Catalunya Central, el concert que els Amics de les Arts [web, MySpace, facebook] fan al Camp de Vol de l’Avinguda Catalunya d’Igualada a dos quarts de 12 de la nit presentant el seu Espècies per catalogar. Un disc més madur, reflexiu i amb la frescor que els caracteritza.

Acabem amb un apunt en el camp de la música clàssica. El compositor valencià Rafael Martinez Valls va escriure una partitura molt inspirada i lírica on s’hi barreja el folklore català i el lirisme verista. Aquesta sarsuela que representa els anys de la revolució francesa ara és interpretada pelCor de la Cia i està dirigida per Lluis Cabal i Jordi Tena. Els amants de la sarsuela teniu una cita el dissabte 7 de juliol a dos quarts de nou del vespre a L’Atlàntida de Vic [web] i el preu és de 26 euros a taquilla i 22 anticipada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>