El Fem Ateneu surt al carrer i es converteix en el Festival d’Estiu del Maresme


Acte de presentació del FEM Festival a l’espai cultural El Públic de Mataró.

La temporada del Fem Ateneu va acabar amb el concert d’Adrià Puntí el divendres 16 de juny. Un mes després, els seus promotors abandonen l’Ateneu Arenyenc i surten a l’aire lliure amb dos dies de festival a l’Edifici Xifré d’Arenys de Mar. El FEM Festival [web], que s’organitza junt amb Nautilus Recordings i Gat Records, neix amb la voluntat de convertir-se en un referent dins el panorama musical català. El cartell està format íntegrament per grups catalans, “de casa” en diuen ells, com Dídac Rocher, Seward, Esperit, Ix!, Inspira, Raydibaum, Joan Colomo o els Surfing Sirles. El festival és el 13 i 14 de juliol per accedir-hi es pot comprar l’abonament per 20 euros o entrades d’un únic dia per 13 euros.

Però per no perdre’ns cap concert cal començar dijous amb l’Andreu Martínez Band [web] que acaba de gravar Live At Jazz Man. Blues elèctric, el rock més genuí, les cadències progressives dels 70 i el pop arriben a la Guingueta Fusión a El Masnou el dijous 12 de juliol a 2/4 d’11 de la nit i és gratuït. Si el mateix dijous ens acostem a Cabrils, hi trobarem el grup Aina. Aquesta banda històrica de l’underground de Barcelona que va ser un dels pals de bandera de l’armada hardcore de Bcore als anys 90, va gravar discos imprescindibles com Sevens o Bipartite i va fer una mítica sessió amb John Peel poc abans de la seva mort. Els podem reviure el dijous 12 de juliol a les 8 del vespre al restaurant Can Rin de Cabrils [web] i l’entrada és gratuïta.

Acabem amb dues propostes per la nit de divendres. La primera és Susana Sheiman [web], que no només ens sorprèn amb jazz, boleros i bossa nova, sinó que també té una poderosa posada en escena amb el repertori brasiler i soul de ball. Des de fa uns anys col·labora amb Ignasi Terraza Trio, un dels millors pianistes de jazz del circuit català. Els veiem el divendres 13 de juliol a les 10 de la nit als Jardins de Can Figueres de Premià de Dalt. Costa 12 euros a taquilla i 9 anticipada. La segona proposta ens porta a descobrir Xavier Bofill [Bandcamp]. Bofill és un dels músics més inquiets del Vallès Oriental, ànima dels celebrats Appledog i component de formacions com el combo experimental Neu5. Arriba en un concert doble on es presenta, d’una banda, el seu projecte en solitari, i de l´altra, el trio d´electropop de cambra Cinemascope. Ho veiem el divendres 13 de juliol a les 11 de la nit a la NauB1 de Granollers [web]. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>