Els Very Pomelo presenten ‘Ràdio Clotxa’ a Cases de la Seda d’El Prat

Entrevista al Diaridelamusica.com dels components de Very Pomelo, a finals de setembre de 2011. 

Aquesta setmana a l’àmbit de la Barcelona metropolitana destaquem el concert del grup barceloní de folk rock Very Pomelo [facebook, MySpace], dissabte dia 16, a Cases de la Seda de El Prat de Llobregat, i que ens presenta el seu tercer disc Ràdio Clotxa, aparegut al mercat a finals d’abril. Very Pomelo és sinònim de guitarres energètiques, una trompeta que despunta un so dels anys 50, un hammond b3 i l’expressiva veu de Xarim Aresté, que lidera aquest grup que parla d’un món fora de lloc. Very Pomelo està en alça creativa -actuen al proper PopArb, per exemple- i la seva música va des del rock’n'roll més bàsic fins a la rumba i el garatge. Venen acompanyats del grup Doble Pletina, els quals comencen a ser un dels grups coneguts del pop fràgil que es va obrint camí entre les nombroses bandes emergents gràcies a les seves cançons aparentment ingènues i infantils rere les quals hi ha grans hits amb acurats arrenjaments i millors lletres. Serà dissabte a les 6 de la tarda i l’entrada és gratuïta.

Però els concerts a la Barcelona Metropolitana comencen divendres dia 15 amb l’actuació de la Fundació Tony Manero de Barcelona [web], de música disco i funk, a la Sala Rasa de Terrassa [web]. Torna amb exclusius temes pel seu nou cd ple de música disco i amb un directe contundent que els va portar a ser la millor formació de ball del país. Els veiem a 2/4 d’11 de la nit. El preu és de 13 euros a taquilla i 10 anticipada.

Més coses. XJ Percussion Ensemble, és una nova formació que neix al Prat de Llobregat el 2011. Ens presenten obres de percussió que abarquen diferents estètiques musicals del segle XX i XXI. Marimbes, diaris, tom-toms, moviments escènics, i instruments ètnics… tot es transforma en percussió. Per gaudir de música contemporània cal estar el dissabte 16 de juny a les 8 del vespre al Cèntric [web] de El Prat de Llobregat i l’entrada és gratuïta.

Continuem amb la Party modcelona 81, un retrobament de la moguda mod de Barcelona als anys 80. Amb selecció musical a càrrec dels Dj’s Xavier Diaz i Oscar López, i el concert de The Old Birds. La banda composta per vuit músics que s’han ajuntat especialment per a l’ocasió, alguns d’ells ja havien estat membres de grups representatius de l’escena mod d’aquella època. La festa és el dissabte 16 de juny a les 10 de la nit a la Salamandra [web] de L’Hospitalet de Llobregat per 8 euros.

I acabem. Nova sessió del cicle Motis / Chamorro & Friends, on els dos poliinstrumentistes conviden a escena al badaloní Pablo Arias [web], membre de diferents big bands, que té un so melós, polit, propi dels de les grans figures del saxo alt. Domina el llenguatge i les formes de les escoles clàssiques del jazz. També els acompanya Josep Traver a la guitarra, i Olivier Rocque a la bateria. La cita és el diumenge 17 de juny a les 8 del vespre al Jamboree de Barcelona [web]. Costa 12 euros a taquilla i 10 anticipada. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>