Els mataronins La Coixinera porten ‘Transformacions’ al festival Solc del Lluçanès

Entrevista al grup de folk La Coixinera Inclosa dins el Diaridelamusica.com del 28 de gener del 2009.

Aquesta setmana, a la Catalunya Central, parlem del cicle Solc [web], que va començar el 1993 i que és, en realitat, la suma de les activitats de cultura popular de la comarca del Lluçanès que tenen lloc entre maig i juliol: activitats musicals, teatrals, cercaviles, fires, xerrades i exposicions. L’edició d’enguany està en marxa des de fa unes setmanes i, des d’un punt de vista musical, ha inclòs ja les actuacuons de La Sonsoni, Xarop de Canya, Un honor, La Banda d’en Vinaixa o SafolkAquesta setmana, dissabte dia 9, a Sant Feliu Sasserra, en ocasió de la Trobada de Gegants que tindrà lloc durant la tarda, hi haurà actuació del grup mataroní de música tradicional La Coixinera, que presentarà el seu últim disc, Transformacions.

Però des de divendres hi ha concerts a les comarques de la Catalunya Central. Comencem amb Macho [Bandcamp], un grup que ofereix un rock primitiu i mancat d’artificis que fa moure els malucs del públic. Els amants del rock teniu una cita el divendres 8 de juny a 2/4 de 12 de la nit a La Peixera Cafè-Teatre de Manresa [web] amb entrada gratuïta. L’endemà, la banda barcelonina de jazz experimental Astrio [web] que presenta el seu tercer disc, Don’t leave the planet, un disc de jazz combinat amb l’electrònica i el rock. Per gaudir de musica innovadora heu d’assistir a la Sala Stroika de Manresa [web] el dissabte 9 de juny a 2/4 d’11 de la nit. El preu de l’entrada és de 12 euros a taquilla i 10 euros anticipada.

Seguim amb el guitarrista igualadí Jaume Llombart que presenta el seu últim projecte, Jaume Llombart Sextet [web]. Els músics de la formació ofereixen música jazz composta per Llombart. Els podem veure el dissabte 9 de juny a les 12 de la nit al Hot Blues d’Igualada [blog] i l’entrada és gratuïta. Acabem amb el Vermúsic, el cicle de vermuts musicals del Voilà! que té lloc durant els mesos maig i juny. Aquest diumenge podrem gaudir dels grups Indigo [web] i Eastern Trio que ofereixen bona música i molt de ritme. El concert té lloc el diumenge 10 de juny a 2/4 d’1 del migdia al Voilà! Cafè-teatre de Manresa [web] i l’entrada és gratuïta.

Més coses. El cantautor penedesenc Cesk Freixas [web] acaba de publicar el seu quart àlbum, Tocats pel foc, que arriba tres anys després de La mà dels qui t’esperen. Freixas es manté fidel al seu estil, on hi trobem cançó protesta nacional i social mesclada amb la cançó tradicional, el reggae i la rumba. Va presentar el nou disc el 2 de juny al Centre Artesà Tradicionàrius de la Vila de Gràcia i aquest cap de setmana el tenim a Vic en el segon concert de la gira. Diumenge 10 de juny a les 7 de la tarda a la Jazz Cava de Vic [web] tenim l’oportunitat de descobrir les noves cançons de Cesk Freixas. El preu de l’entrada és de 8 euros a taquilla i 6 anticipada. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>