La força del punk de L’hereu Escampa viatja de Manlleu a Manresa


Videoclip de Consol, condol, de L’Hereu Escampa.

Per iniciar la setmana a la Catalunya Central, destaquem el concert gratuït que el grup de rock manlleuenc L’hereu escampa [Bandcamp] farà divendres 11 de maig a 2/4 de 12 de la nit a La Peixera cafè – teatre [web] de Manresa. Aquesta banda osonenca, que participa de la moguda de grups de la comarca com La Iaia, Els Catarres, Mates Mates, Obeses o la cantautora Joana Serrat, presentarà els temes del seu disc homònim (Famèlic Records el 2011), com Consol, condol, Suor i platja, Fet i amagar, Les vaques o Mà freda. Cançons que supuren punk i adrenalina a cada nota, segons els crítics. El grup l’integren Carles Generó a la guitarra i veus i Guillem Colomer a la bateria i veus.

Seguim amb propostes del territori i del concert de versions que Funkystep & the Sey sisters durà a terme divendres dia 11 a les 11 de la nit a la sala Pasternak [web] de Vic. La banda va néixer l’hivern de 2006 a partir de la unió de set músics osonencs que tenen en comú la passió pels gèneres del funky i el soul. La idea va sorgir un dia de tertúlia després de gaudir d’un bon concert a la Big Bang Jazz cava de Vic i entre copes i bromes es va anar perfilant la idea de muntar una banda de versions. El concert costa cinc euros.

Més coses, tornant a Manresa. El Rossvelvet [web] és un grup que acaba d’irrompre amb força a l’escena indie-pop espanyol. Es presenten amb una veu elegant, frescor, personalitat i amb un ampli repertori de temes. Música pop sota influències que van del rock clàssic dels 60 a l’smooth jazz dels 90, de la música clàssica de principis del seglo XX a l’irreverent funk dels 70, del pop dels 80 al r&b dels nostres dies. L’actuació a casa nostra té lloc el divendres 11 de maig a les 12 de la nit al Voilà! Cafè-teatre de Manresa [web] i l’entrada és gratuïta.

Una altra actuació destacable de la setmana és la del grup de jazz Astrio [web], que es troba emmarcada dins el Voll-Damm Festival de Jazz de Vic [web]. La banda presenta el seu tercer disc, Don’t leave the planet, un disc de jazz combinat amb l’electrònica i el rock. Els amants de la innovació teniu una cita el dissabte 12 de maig a 2/4 de 9 del vespre a L’Atlàntida de Vic [web] i l’entrada costa 16 euros.

I ara cap a Igualada. El cantautor vigatà Quim Vila [web] presenta el seu treball Cançons d’intents d’un país 1, en el querepassa amb ironia i sarcasme les misèries de la societat catalana amb un enfocament polític. El cantautor estarà acompanyat del grup Cultural. L’espectacle serà el dissabte 12 de maig a 2/4 d’11 de la nit al Hot Blues d’Igualada [web] i l’entrada és gratuïta.

Acabem la setmana amb el concert del sevillà de rap i hip-hop Tote King [Facebook]. El cantant presenta el seu nou treball titulat El lado oscuro de Gandhi, replet de lletres ingenioses, frescor i crítica social. A dalt l’escenari també hi seran els Matador Rockers [Bandcamp]. Per gaudir de la cita cal assistir a la Sala Stroika [web] el dissabte 12 de maig a les 11 de la nit. El preu és de 15 euros a taquilla i 12 anticipada. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>