Els consolidats Pedro Javier González & Horacio Fumero i Miguel Campello, protagonistes del cap de setmana

Horacio Fumero i Pedro Javier González a La Pedrera de Barcelona, el juliol de 2011.

Aquest cap de setmana les comarques gironines acullen dues propostes de renom, una capitanejada per Pedro Javier González i Horacio Fumero i l’altra per Miguel Campello. Pel que fa la primera cita, cal dir que Horacio Fumero és un dels millors contrabaixistes del món del jazz a nivell mundial i que Pedro Javier González és un dels grans guitarristes flamencs actuals. Tenim les sort que tots dos s’han unit per oferir-nos temes propis frescos i originals i que aquest dijous dia 24 seran a partir de les 10 de la nit al Sunset Jazz Club de Girona [web], amb l’entrada a 5 euros. Per la seva banda, Miguel Campello [web], membre de l’extinta banda elbicho, serà l’endemà divendres dia 25 a La Mirona de Salt [web] per presentar el seu primer àlbum en solitari, titulat Chatarrero (Warner, 2011), on trobem ritmes flamencs que es fusionen amb el reggae i rock progressiu. Els amants del flamenc teniu una cita el divendres 25 de maig a les onze de la nit a La Mirona de Salt. i l’entrada costa 15 euros a taquilla i 10 anticipada.

Parlem ara de propostes menys consolidades i plenament en clau territorial, en aquest cas pop-fok acústic i en català. Tona Gafarot [web] és una cantant i compositora gironina de temes pop-folk acústic que, acompanyada de Xicu Rovira (guitarra), Nino Costa (baix), Marc Busquets (violí) i Pau Oliver (bateria), a finals de 2010 va començar la seva aventura musical, incialment com a duet amb Xicu Rovira, gravant una maqueta promocional. Actualment, amb la nova formació, Tona vol encetar un ampli treball que busca l’enregistrament d’un disc i la creació d’un espectacle de caràcter clarament acústic, marcat per uns arranjaments senzills però molt rics i un estil viatger -la seva música es passeja per les sonoritats més properes al folk americà més genuí, passant pel pop britànic o la bossa brasilera, i arribant fins i tot als místics sons de l’orient mitjà-. Tona Gafarot actua aquest dissabte dia 26 a les 10 de la nit a l’Ateneu Central d’Olot [Facebook].

I en referim ara a dissabte: la banda barcelonina de jazz experimental Astrio [web] presenta el seu tercer disc, Don’t leave the planet, un disc de jazz combinat amb l’electrònica i el rock, a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles [web] a partir de les deu de la nit. El preu de l’entrada és de 12 euros. I acabem la setmana amb l’espectacle de Cançonetes per la Bressola dirigit per Xavi Lloses amb l’Escolania de la Quadratura del Cercle. Durant l’actuació les cançons més tradicionals com El rossinyol o La Margarideta prenen nous sons per acostar-se al pop. El recital és el diumenge 27 de maig a les set de la tarda a l’Auditori – Palau de Congressos de Girona [web] i l’entrada costa 5 euros. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>