Rosa Sánchez i Ix! a El Forat del Pany de Vilafranca del Penedès


Actuació de Rosa Sánchez interpretant Què volen aquesta gent?, de Maria del Mar Bonet.

Comencem aquest repàs de l’actualitat musical de la Barcelona metropolitana traspassant-ne els límits pel sud i anant, encara dins la província de Barcelona, fins a la comarca del Penedès, concretament cap als dos concerts que tenen lloc a El Forat del Pany [Facebook] de Vilafranca del Penedès aquest cap de setmana. Divendres, a partir de 2/4 d’1 de la matinada, s’ha programat un concert de Rosa Sánchez [MySpace]. Nascuda a Costa Rica, aquesta cantant ens ofereix una selecció, de gran bellesa, del que és la cançó i la música mexicana. El repertori tradicional d’aquest país presenta una gran varietat musical. Entre aquesta riquesa hi trobem el “son jarocho” propi de les comunitats rurals de l’Estat de Veracruz, els sones itsmeños, música del cor de l’Estat d’Oxaca o el “huapango” a cançons com el Cucurrucucú.

També en aquest espai, l’endemà dissabte dia 14 i també a 2/4 d’una de la matinada, concert del grup de Cadaqués d’Ix! [MySpace]. El 2008 va debutar amb el disc Autòmat Infinit, que els va situar ràpidament en el centre d’atenció dels grups independents catalans. Un any més tard, Canónigo Films els demanava la valenta tasca de composar la BSO sencera de la seva nova pel·lícula: Estació de l’Oblit, de Christian Molina i Sandra Serna. El 2010 van tornar a l’escena amb un segon disc L’Ingenu és Lliure autogestionat per i editat per la seva pròpia discogràfica –gat records 2010-. Ja consolidats, aquest 2012 publiquen el seu tercer treball Immersió, amb el que, iX! inicia un nou rumb: les lletres conserven l’onírica, les textures i la fonètica acurada que sempre els ha acompanyat i, ara, hi afegeixen una intenció clara i penetrant. El preu de l’entrada del concert és de cinc euros amb consumició.

La setmana, però, comença ja dijous amb el Cicle Tastautors de Terrassa i el músic Jofre Bardagí, que presenta el seu segon disc en solitari, Música en Blanc i Negre. El barceloní ha aconseguit un treball molt personal, colpidor, gens convencional i amb arranjaments cuidats fins l’últim detall. Podem descobrir aquest estil el dijous 12 a 2/4 de 10 de la nit a La Picoteca de Terrassa amb prèvia reserva. I continuem ara parlant de Nach, que es va iniciar l’any 1994 a la música i actualment és un dels cantants de rap més veterans i populars de l’escena espanyola. Definit com el Senyor de les rimes, Nach destaca pel seu vigorós ús del lèxic i les seves lletres amb continguts socials. Podem rapejar amb Nach el divendres 13 d’abril a les 9 de la nit a la Sala Rasa de Terrassa per 16 euros i 13 anticipada.

Més cites de cara a divendres. Ron Vudú és una banda de rock clàssic creada el 1999, un dels grups més veterans de l’escena barcelonina que basa el seu so en bandes dels 70. Rock adornat per pianos, teclats, secció de vents, cors femenins i tot adornat amb un so molt personal i fresc. Arriben per presentar el seu darrer treball Un día Cualquiera a la Salamandra de L’Hospitalet de Llobregat el divendres 13 d’abril a les 10 de la nit per 10 euros a taquilla i 8 anticipada. També divendres dia 13, concert de Che Sudaka [web] al Music Hall de Barcelona. Aquest concert forma part de la gira europea de presentació de 10, que els ha portat per més de setze països. Aquest nou disc commemora la fundació de la banda, ara fa deu anys. El 14 d’abril seran a la Fiesta PC a Córdoba, el 20 a la Sala Caracol Madrid i el 29 al Viña Rock a Villarrobledo

Continuem amb 1857, un grup musical i poètic nascut dels lligams d’amistat. Provinents de Roses, Barcelona, Moià i Manacor el seu espectacle és pur entreteniment des de la poesia més espiritual passant pel romanticisme, la lluita social i la música per la música. La cita amb 1857 és el dissabte 14 d’abril a dos quarts de deu de la nit a l’Heliogàbal de Barcelona per un preu de 5 euros.

Acabem l’agenda d’aquesta setmana a la Barcelona Metropolitana amb el nou projecte de la reconeguda compositora i contrabaixista italiano-catalana Giulia Valle, que ens mostra un veritable ventall d’emocions sonores i vertigen rítmic. Un jazz-rock d’avantguarda que combina la força expressiva i l’eclecticisme propis de Valle amb l’aportació de quatre músics de primera línia. La cita és al Teatre Principal de Badalona el diumenge 15 d’abril a les 7 de la tarda amb un cost de 10 euros. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>