Mishima regala als gironins la primícia de ‘L’amor feliç’


Guspira, estel o carícia, del disc Ordre i aventura (2010).

La formació barcelonina Mishima [web] ha escollit Girona per a fer-hi el primer concert d’aquesta nova gira tan esperada, on presenta el seu sisè àlbum L’amor feliç, amb el seu estil inconfusible a mig camí entre la cançó d’autor i la banda de rock. Es fa difícil, ara mateix, pensar en una banda que hagi crescut més, amb més intensitat, els darrers temps a casa nostra, just a partir de Ordre i aventura (2010), amb un primer punt d’inflexió en el seu inoblidable concert a l’Apolo (2/6/2010) i una culminació apoteòsica al Palau de la Música (6/3/2011). La banda la formen David Carabén, veu; Marc Lloret, teclats; Dani Vega, guitarra; Xavi Caparrós, baix; i Alfons Serra, bateria. Per gaudir de l’espectacle cal assistir a L’Auditori–Palau de Congressos de Girona el dissabte 13 d’abril a les nou del vespre, on obren gira. El preu de l’entrada és de 21 euros a taquilla i 18 euros anticipada [comprar entrada].

De no tanta dimensió però d’igual transcendència, tindrà lloc divendres i dissabte el Festival L’Hora del Pati a Breda [web], que compta com a caps de cartell amb La iaia i Maria Coma. També hi podrem veure altres artistes nostrats com els de la Cellera de Ter l’Orchestra Fireluche i els Bremen. El festival ofereix, a més, concerts gratuïts i oberts a tothom. L’objectiu del festival és, durant dos dies, convertir Breda en la capital de la música feta a casa nostra. Té lloc a l’espai d’Els Forns, que també compta amb un pati, i és un espai ideal per acollir actuacions íntimes i cuinades a foc lent.

La setmana, però musicalment parlant, comença a les comarques gironines dijous dia 12 amb l’actuació del grup de rumba catalana Empalmaos [MySpace]. Els gironins presenten el seu primer disc d’estudi, Siluetes, on es fusiona la rumba, el flamenc i els rimes cubans. A dalt de l’escenari també hi trobarem el grup Malakaton. El concert té lloc a la Sala Tourmix de Girona a les onze de la nit i costa 8 euros a taquilla i 5 anticipada. Una altra actuació destacable, ja dissabte dia 14 a les 9 del vespre, és la del barceloní Jofre Bardagí [web] al Teatre de Bescanó, que presenta una actuació en acústic on interpretarà cançons de la seva trajectòria en solitari com de la seva etapa a Glaucs. L’entrada val 10 euros a taquilla i 8 euros anticipada.

També dissabte, en aquest cas a l’Ateneu de Banyoles, la precoç cantant, trompetista i saxofonista Andrea Motis i l’experimentat multiinstrumentista Joan Chamorro presenten un espectacle ple de matisos on el jazz clàssic es barreja amb el més modern. Si vols conèixer la veu que ha revolucionat el jazz a casa nostra no et perdis el concert dissabte 14 d’abril a les deu de la nit a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. El preu de l’entrada és de 12 euros. I encara dissabte, en aquest cas a La Mirona de Salt i a 2/4 d’11 de la nit, concert de la jove banda gironina Elisma, que ofereix en exclusiva la presentació del seu primer disc Andar, un treball que mescla diferents estils però sempre en la línia rockera, amb lletres amb què tothom es pot sentir identificat. El preu és de l’entrada és de 5 euros i amb el disc 10. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>