Los Barrankillos de Santa Coloma travessen Barcelona i actuen a la Salamandra de L’Hospitalet

Los Barrankillos interpretant Mirando la luna en una actuació a la sala Salamandra de L’Hospitalet el juny de 2010.

Aquesta setmana a la Barcelona metropolitana parlem de grups vinculats al territori: dissabte dia 21, a la Salamandra 2, actuació de Los Barranquillos [web]grup nascut al 2006 als carrers de Santa Coloma de Gramanet. Fills de la rumba urbana més canalla i mestissa, aquests joves han aconseguit trobar un so contundent i un groove imparable capaç d’aixecar al públic en qualsevol lloc i en qualsevol moment. Amb més de 180 concerts a la seva esquena i l’ímpetu de la seva joventut, han aconseguit fer-se un lloc dins dels mestissatge barcelonès, i mica en mica per la resta de la península. El Barranko Peleón (2010), és el primer àlbum d’estudi de la banda, que compta amb la col·laboració d’artistes i amics de la talla de Muchachito Bombo Infierno, l’Ivan de Los Impagaos o el Dani Txarnegö de La Família Rústika. El preu de l’entrada és de 5 euros anticipada i 8 a taquilla. Els que s’hi assemblen una mica, almenys pel plantejament estètic, són Los Chikos del Maiz [MySpace], que fan de la incorrecció política la seva bandera i del hip hop combatiu i militant la seva senyal d’identitat. Els podem veure en un concert conjunt amb els grups Humor Negro i Lágrimas de Sangre també a Salamandra de L’Hospitalet per 10 euros, un dia abans, divendres dia 20, a les 10 de la nit.

Però comencem el repàs a l’agenda de la Barcelona metropolitana amb el concert que Altercat [MySpace], ofereix dijous dia 19 a les 10 de la nit a la sala Crossroads de Terrassa. Altercat és un grup terrassenc que neix el 2010, preocupat per tots aquells conflictes que pateix la societat d’avui: molts dels seus temes són un reclam per a una millora. Acompanyant a aquestes lletres, trobem una música alegre i festiva que gira entorn del rock cantat en català, barrejant altres estils com el funk o l’ska. L’endemà divendres, a la Sala Rasa també de Terrassa, actuació de la banda Zulú 9:30 [web], els introductors de l’AfroLatinReggae en l’escena underground de Barcelona. Després de dos anys de gira europea amb l’espectacle del seu primer disc Connecta o Rebenta i la gira del seu segon disc Petjades, aquesta banda de deu músics ha convençut el públic i la crítica amb una proposta musical cuidada i un directe contundent. L’actuació té lloc a 2/4 de 10 de la nit per 9 euros i 6 anticipada.

I ara dues propostes més reposades. La primera és La Vella Dixieland, que compta amb més de 30 anys sense deixar de tocar com a banda, el grup del país ha portat el seu jazz arreu i ha tocat amb grans artistes i en nombrosos festivals. El concert és el divendres 20 d’abril a dos quarts de deu de la nit a l’Ateneu de Sant Feliu de Llobregat per 15 euros a taquilla i 12 anticipada. I, en segon lloc, ens refereim a Martí Serra [web], un saxofonista de Badalona amb una llarga trajectòria. Per a aquest concert, ha volgut comptar amb una base rítmica poc habitual, dos músics d’una solidesa i creativitat sobradament conegudes pels aficionats catalans del jazz: Tom Warburton i el badaloní David Xirgu. Tots tres interpretaran alguns dels temes continguts als dos discos que Serra ha publicat com a líder, Alguns moments bons al 2008 i Tea Time al 2010. Els trobem al Teatre Principal de Badalona el dissabte 21 d’abril a dos quarts de deu de la nit per un preu de 10 euros. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>