El folk-rock de Ebri Knight, al FesTOUR de Tercera Via a Santa Perpètua de Mogoda

Primer videoclip del nou disc de Ebri Knight, Després de sopar.

Comencem la setmana a la Barcelona Metropolitana amb l’actuació de Ebri Knight [web], folk-rock hooligan en català i des del Maresme, al FesTOUR de Tercera Via [web], festival de música itinerant catalana. Són ja cinc anys sobre els escenaris d’un grup de tradició celta i folk però que es projecta cap al rock amb aires punk. Un concert conjunt amb Dakidarria [web] i Itaca Band [web] a Cam Bernades [web] a Santa Perpètua de Mogoda el divendres 27 d’abril a les 10 de la nit. El cost és de 5 euros a taquilla i 3 anticipada.

Més coses per avui també divendres. El trio d’artistes Carles Benavent, Tino Di Geraldo i Jorge Pardo estan considerats com els autèntics mestres de la fusió del flamenc i el jazz a Catalunya. En els seus concerts inclouen temes originals dels tres components i demostren la maduresa i la complicitat que han adquirit com a trio al cap de molts anys de girar per tot el món. Després dels seus dos enregistraments, El Concierto de Sevilla i Sin Precedentes, arriben ara a Atrium de Viladecans [web] el divendres 27 d’abril a les 10 de la nit per 15 euros.

Ara ja ens referim a dissabte i comencem parlant del grup Döria [web], la trajectòria del qual s’inicia l’any 2010 amb un grup de músics amics residents tots ells a Barcelona. L’any següent, el 2011 graven el seu primer disc, Despertar, que ha tingut molt bona rebuda per part de la crítica. Hard Rock Metal del bo a Crossroads de Terrassa [web] el dissabte 28 d’abril a les 11 de la nit i el preu és de 5 euros. El mateix dia, en aquest cas al Harlem Jazz Club de Barcelona [web] i a les 11 de la nit, actuació de Havana con Kola [web], un projecte de fusió cubana transgressora, integrat per Dono Arango i Carlitos Lage. Els carrers de Barcelona han inspirat a aquests dos trobadors a cantar a l’Havana des del cor del Raval, impregnats dels ritmes de l’ambient cosmopolita de la ciutat comtal. Les seves inquietuds donen nom a Integrant el pop-rock, el funk al so més autèntic de Cuba passant per chachachá, el danzón i la rumba catalana. El preu del concert és de 6 euros.

I acabem parlant de diumenge. Mark d’Inverno Trio sorgeix de la casualitat i de la immensitat de la música que van fer que un barceloní, Àlvar Monfort, i un londinenc, Mark d’Inverno, es coneguessin tocant al mateix carrer des de balcons diferents. Les melodies van fer ràpidament que connectessin com a artistes i com a persones. S’hi va afegir el contrabaixista gadità Vasili completant un trio que interpreta tant composicions pròpies com estàndards universals. Els podem veure al Cèntric Espai Cultural [web] del Prat de Llobregat el diumenge 29 d’abril a 3/4 d’1 del migdia i l’entrada és gratuïta. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>