Dum Dum Girls desafien la parada de Setmana Santa amb ‘Only in Dreams’ a l’Apolo de Barcelona

Videoclip del tema Coming Down de l’àlbum Only in Dreams.

L’agenda musical en els municipis de la Barcelona metropolitana pateix una baixada d’activitat aquests dies de Setmana Santa, però no tanta com es podria esperar. A Barcelona ciutat encara menys, de manera que el gruix dels concerts que recomanem tenen lloc a Barcelona, com per exemple l’actuació que la banda nord-americana de rock’n'roll Dum Dum Girls [web] fa aquest dijous dia 5 a l’Apolo de Barcelona a partir de les 9 del vespre. Hi presentaran el seu segon treball, una sentida i madura compilació de cançons que Dee Dee, la líder del grup, ha escrit al llarg de l’últim any sobre esdeveniments crus viscuts personalment. Only in Dreams reté la signatura modelada de Dum Dum Girls com a banda de fèmines del punk eyeliner. Harmonies més profundes, solos de guitarra distintius i una secció rítmica que recorda un motor V-8 vintage converteixen Dum Dum Girls en una formidable banda de Rock & Roll que dota la seva música d’una rotunditat i una força innegables. Si hi voleu assistir, el preu a taquilla és de 20 euros i 16 si és anticipada.

Parlem ara de divendres dia 6, la jornada en què La Raíz actua acompanyada de Niños Velcro a la Sala [2], al carrer Nou de la Rambla, a Barcelona. La Raíz [MySpace] neix el 2003 com a grup de música mestissa, gravant el seu primer treball a Xúquer Estudios sota la producció d’Alberto Tarín, guitarrista de Seguridad Social, i el 2006 es reconverteix cap al que és ara: quatre cantants, dues guitarres, un baix, una bateria, dos vents i un DJ, oferint un espectacle que combina força, ràbia, festa i protesta. En la seva míusica s’hi pot apreciar reagge, ska i hip hop, tot ballant al compàs d’una base de rock. El seu darrer disc, editat el 2011, és El Lado de los Rebeldes. Per la seva banda, Niños Velcro es una fussió de música, idees, pensaments i sentiments: pots començar escoltant-hi els ritmes més funk, submergir-te entre ritmes de reggae, latin i samba per acabar a les platges del metal i l’electrònica, tot combinat.

Més coses pel divendres dia 6. Sabeu qui són Elkano Browning Cream [web]? Un basc, un francès i un anglès formen aquest trio de funky i groove amb ritmes càlids i temes amb reminiscències variades, vestides pels timbals tribals, les guitarres seductores i un paper de vocalista. En podem gaudir el divendres 6 d’abril en dues sessions, a les 8 i a les 10 de la nit al Jamboree de Barcelona. El cost de l’entrada és de 12 euros a taquilla i 10 anticipada.

Tot això sense oblidar que el festival BarnaSants [web] segueix aquest cap de setmana amb tres actuacions a Luz de Gas. De fet, són els tres darrers concerts del cicle a banda del que Roly Berrio farà al mateix espai el dia 11 de la setmana que ve. De moment, aquests propers dies les cites són: el dijous dia 5, concert a càrrec d’Affoniks; divendres dia 6, concert a càrrec de Joan-Pau i dissabte dia 7 concert a càrrec de Sergi Gimenez Carreras & Michelle Cook. D’entre aquests tres, us destaquem la personalitat d’Affoniks, que ha publicat el seu segon disc, Plexes Solars (Sinfonautes  2012). Parlem d’una formació instrumental d’alt octanatge, començant per la seva ànima Raül S. Palau (veu i guitarra), amb Marc Ayza (bateria), Camilo Pérez (guitarra) i Gianni Sciannamé (baix), tots plegats desplegant una proposta sonora dirigida a un públic que sap gaudir de la musica avantguardista.

Més enllà de Barcelona ciutat qui no para és la sala Estraperlo Club del Ritme de Badalona [MySpace]: dijous dia 5, a partir de les deu, metal amb Days to Die, Nyctophobia, Black Swan Anatomy i Utopic Rabbit. Divendres dia 6, més metal, en aquest cas amb Instinto Canibal, Unpraise, Engorriment i Survival is suicide. Dissabte dia 7, la cosa se’n va cap al heavy dels 80, amb el Dj Patilles i Dj Error. Finalment, diumenge dia 8 a les 11 de la nit, sessió de punk amb els tarragonins Crim i amb Underdogs.

Tanquem parlant del Dilluns de Pasqua, dia 9, amb un festival que se celebra a la Salamandra [web] de L’Hospitalet a partir de les 9 del vespre en homenatge a Santiago Maggi, contrabaixista de l’escena de carrer barceloní que va passar per Kumbia Nabis, Bacana bisati i Made in Barcelona, entre d’altres. Després de patir un accident vascular al cervell, a mica en mica va recuperant les parts motrius però s’ha de sotmetre a una operació a cor obert. L’objectiu del concert és recaptar fons per poder-li donar un cop de mà fins a Neuquén, la ciutat argentina on viu amb la seva família. Al festival hi actuaran, per aquest ordre, Bandidos Sónicos, Los Musicarios, Made in Barcelona, Microguagua i Rumba Urbana. El preu de l’entrada anticipada és de 10 euros. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>