El QuicoLabora trio es presenta a La Planeta de Girona dins el Black Music Festival


Manel Fuentes entrevista Quico Pi de la Serra a El Matí de Catalunya Ràdio, parlant del seu nou disc QuicoLabora. Pi de la Serra interpreta en directe Blues my chauffeur acompanyat per Amadeu Casas i Joan Pau Cumellas.

La primera proposta per aquesta setmana en terres gironines és la de Quicolabora Trio, format per Quico Pi de la Serra [wiki], Amadeu Casas i Joan Pau Cumellas. Interpreten cançons de blues composades pel propi Pi de la Serra que retraten diferents èpoques de la seva vida. El concert s’emmarca dins el Black Music Festival [web], una sèrie de concerts i activitats que giren al voltant de la música negra. L’actuació té lloc el divendres 9 a les nou del vespre a La Planeta [web] de Girona i l’entrada val 18 euros a taquilla i 15 euros anticipada. També dins el Black Music Festival, el mateix divendres dia 9 a les 9 però a sala Tourmix [web] de Girona, trobem el grup de funky-soul osonenc Funkystep & The Sey Sisters, que versiona cançons dels 60 i els 70 i dóna gran protagonisme a les veus. El preu és de 8 euros a taquilla i 5 euros anticipada. Encara dins aquest festival de música negra, ens referim a l’actuació que l’endemà dissabte la Big Mama & Original Jazz Orquestra del Taller de Músics de Barcelona oferirà a l’Auditori-Palau de Congressos [web] de Girona presentant el nou treball Blues in the jazz, que ret homenatge a les dames dels blues dels anys 20 i 30. L’espectacle és dissabte a les 9 del vespre i costa 20 euros. Finalment, en aquest cas a La Mirona de Salt [web] però encara dins el Black Musical Festival, actuació també dissabte dels bisbalencs The Rock’n’roll Brothers, que ens mostren la seva fusió de rock, garage, rockabilly i soul divulgant la saviesa dels grans clàssics de mitjans de segle, i de The Jim Jones Revue, el qual presenta autèntic rock en el seu segon àlbum Burning Your House Down. L’actuació comença a les deu de la nit i l’entrada val 20 euros a taquilla i 16 euros anticipada.

Ara si fora del certamen, fem referència al concert de Four Women [MySpace], on una de les veus femenines més inquietes del nostres jazz, la Dácil López, fa un recorregut per la trajectòria musical de quatre cantants afroamericanes: Billie Holiday, Nina Simone, Abbey Lincoln i Jeanne Lee. Totes elles dones fortes, amb unes biografies punyents que van reflectir en cançons que avui han esdevingut estàndards. L’actuació és el dissabte 10 de març a les deu de la nit a l’Auditori Ateneu de Banyoles, costa 10 euros i s’inclou en el marc dels actes del Dia Internacional de les Dones, organitzat per l’Ateneu Obert de la Dona de Banyoles.

I tanquem ara amb el concert que Toni Beiro [MySpace] farà diumenge dia 11 a les sis de la tarda al Teatre Bescanó a partir de les sis de la tarda. Cantant i guitarrista remarcable, Beiro és l’autor de totes les cançons d’aquest nou disc, Utopías coloristas, com Camino a la alegría, Alma guerrera, Como en un cuento, Desde mi cama, Mala suerte o Pienso de ti. En ells es mostra la seva inspiració i estil: pop-rock i blues amb aires del sud, transmetent, a més, la mateixa entrega i convicció que en el seus magnífics directes. L’entrada anticipada costa sis euros i a taquilla vuit. El dia abans, dissabte, els amants del belga Jacques Brel tenen una cita amb el seu llegat poètico-musical amb l’espectacle Mon Brel, que es fa a les nou del vespre. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>