Arrenca el Black Music Festival a La Mirona de Salt amb The Brew i Soul a Banda


The Brew interpretant el tema Every Gig Has A Neighbour.

Els britànics The Brew, un dels millors trios de rock de l’actualitat a Europa, i els Soul a Banda, una formació de soul gironina, són les dues bandes protagonistes del concert d’inauguració del Black Music Festival 2012 [notícia], emparentat amb tot allò que tingui a veure amb la música negra. L’onzena edició del certamen té lloc del 2 al 30 de març a diverses localitzacions de Salt, Girona i comarques gironines. La passada edició, la desena va convocar per primera vegada a més de deu mil espectadors i s’ha consolidat com el festival de referència a Catalunya en el seu gènere.

Parlem primer dels The Brew [web] que, de fet, ja van sorprendre a tothom al Black Music Festival 2010, on encara eren uns desconeguts pel gran públic. Ara tornen amb el bagatge d’una trajectòria que els ha convertit en una de les bandes més consolidades del rock europeu. D’aquest trio en destaca el guitarrista Jason Barwick, que tot i la seva joventut ja se’l compara amb Jimmy Page o fins i tot amb Jimmy Hendrix per la seva particular visió del rock i el seu característic so. I obrint el concert actuaran els gironins Soul a Banda [Facebook], una formació de soul que ofereix la seva visió particular de les cançons més representatives de totes les èpoques del soul. La banda la formen Xavi Benítez (Veu), 
Sandra Fern (Veu), 
Albert Comalleras (Saxos), Francesc Ubanell (Guitarra), Lluís Subiranas ( Baix) Marc Marquès (Bateria). Per gaudir d’aquestes actuacions cal assistir el divendres 2 de març a La Mirona de Salt [web] a les deu de la nit i val 10 euros a taquilla i 8 euros anticipada.

Abans que el Black Music Festival, fins i tot, tenim una cita, dijous dia 1, a la Sala Tourmix de Girona amb el grup guixolenc d’indie-rock Bullitt [MySpace], que comença a gravar un nou treball aquest març. En l’actuació és previst que els acompanyi el grup Last Days of April. El concert, que tindrà lloc a les onze de la nit, té un cost de 10 euros a taquilla i 7 euros anticipada. L’endemà divendres dia 2, a l’Auditori Josep Viader de Girona, una jove veu i un experimentat compositor s’han unit per crear Taima Tesao [MySpace]. Presenten el seu primer treball Zelig Time, on fusionen música jazz, funky i pop, tot plegat cantat en sis llengües. Els podrem veure a les vuit del vespre a i l’entrada costa 5 euros a taquilla i 3 euros anticipada.

Més coses ja dins del cap de setmana estricte. El cantant barceloní Daniel Higiénico [web] presenta dissabte al Teatre de Bescanó el seu nou treball 6000 millones, que fusiona jazz, swing i blues, on podem apreciar l’essència d’aquests estils musicals. La cita és dissabte a les nou del vespre i l’entrada costa 12 euros a taquilla i 9 euros anticipada. I per finalitzar la setmana, ja diumenge, concert de la formació de cambra de referència, Trio Ludwig, amb violí, violoncel i piano a l’Auditori–Palau de Congressos de Girona [web]. S’interpretaran peces magistrals de Mozart, Beethoven i Xostakòvitz. L’actuació és a les set de la tarda i val vint euros. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>