El rock basc tanca el passeig per Catalunya a la Salamandra de L’Hospitalet

MobyDick interpreta Find the blue key, meet the wizard al 22è concurs Villa de Bilbao.

Les Cases de la Música de Mataró, Terrassa i l’Hospitalet [web general] acolliran aquest cap de setmana l’Euskal Rock, un projecte que es posa en marxa després de l’arrencada el juny passat de tres noves Cases de la Música al País Basc, a Bermeo, Vitoria i Bilbao. S’ha obert així una nova fase de col·laboració entre Euskadi i Catalunya, ampliant el circuit musical per als músics de tots dos països. Després d’haver fet la primera parada a la Casa de la Música de Mataró aquest dijous dia 23 i l’endemà divendres dia 24 a la sala Crossroads de Terrassa, el dissabte dia 25 serà el torn de la Casa de la Música de L’Hospitalet, a la Salamandra, a partir de 2/4 de 10 del vespre. En aquesta primera edició de l’Euskal Rock, els enviats especials de la comunitat basca a Catalunya són Moby Dick, The Riff Truckers i Planetaleta.

Moby Dick [MySpace] porta uns quants anys recorrent petits locals del País Basc recollint una pila d’elogis, en bona part gràcies a les seves aptituds artístiques que demostra tant si està en un estudi com fent un directe. Per la seva banda, des d’un bon principi The Riff Truckers [MySpace] van apostar pel rock’n'roll, sense deixar de banda el blues, el country i com no, el whisky. Finalment Planetaleta [MySpace] és l’artista que el productor, músic i DJ Javier Letamendia porta dins seu: és un dels màxims responsables de l’evolució de la música indie a Euskadi en els últims vint anys. Antic bateria dEl Inquilino Comunista, els seus directes són sessions ballables, on incorpora hits d’altres bandes d’estils ben diferents. Tot plegat una ocasió propícia per a copsar què es cou musicalment al País Basc en aquests moments. L’entrada costa deu euros a taquilla i vuit anticipada.

Més enllà d’aquesta iniciativa, hi ha altra vida musical a la Barcelona Metropolitana. Parlem primer de jazz. La unió de Manel Camp i Llibert Fortuny és l’encontre entre un expert de les 88 tecles, Manel Camp, i un extravertit del saxo, Llibert Fortuny. Junts han passejat durant anys i per tots els racons possibles, el seu espectacle Mozart en jazz [vídeo]. Per veure el duet cal estar a la Nova Jazz Cava de Terrassa el divendres 24 a les 10 de la nit per un preu de 12 euros i 9 anticipada.

Canviem radicalment d’estil i ens endinsem en els terrenys del metal, amb la banda californiana Exhumed [Viquipèdia], formació de death metal i gore metal format als 90. Podeu gaudir d’aquest concert conjunt amb dues bandes més, el divendres 24 de febrer a les 10 de la nit a la sala Estraperlo de Badalona per un preu de 18 euros a taquilla i 15 anticipada.

L’endemà dissabte ens fixem en el concert que ofereix Carlos Santos i CaboSanRoque en l’espectacle Maquinafobia Pianolera, fruit de l’encontre, durant la Setmana Santa de l’any passat, entre Carles Santos i CaboSanRoque a la processó del Silenci a MúrciaMúsica experimental que no ens deixa indiferents el dissabte 25 de febrer a les 10 de la nit a Atrium de Viladecans per un preu de 15 euros.

I acabem el repàs del que donarà de sí l’actualitat a la Barcelona metropolitana amb rumba: amb gairebé vint anys de trajectòria, el grup Som Caliu [MySpace], nascut al barri de Sants de Barcelona, s’ha consolidat com un referent de la rumba més ortodoxa. Podem gaudir del ritme de Som Caliu el diumenge 26 a 3/4 d’1 del migdia al Cèntric del Prat de Llobregat i l’entrada és gratuïta. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>