La poesia d’Ivette Nadal captiva El Públic de Mataró

Molt bona entrada a l’espai cultural El Públic de Mataró [web] aquest diumenge 22 de gener al vespre per escoltar les cançons poètiques de la granollerina Ivette Nadal [web]. El concert s’havia de dur a terme el mes de desembre, però la participació de la cantant al costat de Manolo Garcia a La Marató de TV3 va portar al seu aplaçament. I tant els seus seguidors com la mateixa Nadal semblava que en tenien ganes, de trobar-se en aquest càlid espai de la capital del Maresme.

El concert, breu però no mancat d’intensitat, va servir perquè Nadal anés acomiadant la gira del disc A l’esquena d’un elefant, publicat aviat farà dos anys, i la gran sorpresa és que va oferir algun tema nou que de ben segur trobarem publicat d’aquí a no gaire temps. De tota manera, i com és lògic, les peces més celebrades van ser les ja conegudes, com és el cas de L’Aristòcrata, Senyor del castell o, com a únic bis, Fes-me teva aquesta nit, en què combina l’anglès i el català. Ivette Nadal va pujar a l’escenari únicament acompanyada pel guitarrista Roger Pascual, molt fi i deixant en tot moment el protagonisme a la personalitat de la vallesana. La cantautora es mostra especialment motivada en els recitats de poemes, també propis i encapçalant quasi totes les cançons. “Sóc una línia de traç lleuger, carregat de fletxes, ratlles i colors que no he sabut controlar. Sóc com un dibuix que no pesa, quiet, senzill, sintètic i mai resolt”, declara autodefinint-se en un d’ells. Aquí Nadal es disfressa d’Enric Cassasses i la proximitat de El Públic – a diferència d’altres escenaris on aquesta faceta sembla grinyolar una mica – va convertir-se en un marc ideal per a què la cantant actués plenament com a poetessa.

Les seves cançons, igualment carregades de poesia, de mirada interior, també en alguns casos de dramatisme, van gaudir de bona sonoritat popera i de millor interpretació. Bona nota per a Ivette Nadal, sens dubte un cas singular en l’ampli panorama musical d’avui al nostre país. XAVIER AMAT/MARC ARISA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>