La Big Band Jazz Maresme demostra el seu potencial realçat per la cantant Susana Sheiman


Concert de la Big Band Jazz Maresme al teatre Monumental de Mataró el 8 de gener de 2012

Els amants del so de les big band de jazz han gaudit de valent aquest diumenge 8 de gener amb la vetllada protagonitzada per la Big Band Jazz Maresme [web]. Ja és tradició que la banda, nascuda ara fa set anys, ofereixi un concert de Nadal. Enguany els torrons ja estaven força païts quan ha arribat la cita, i potser per això no hi hagut cap referència musical a aquestes dates. Potser per això i potser perquè la Big Band, sorgida per l’impuls de la Casa de la Música de la capital del Maresme [web], el que pretenia en aquest concert era presentar el seu primer disc, de títol homònim, i que acaba de sortir al mercat.

D’aquesta manera, el gruix del repertori del directe ha estat el que es pot escoltar posant el disc compacte al reproductor i prement el play, com el tema que ha obert els 90 minuts de concert, In a Mellow Tone. També ha estat un vespre, però, per convidar companys músics a escena, com els percussionistes Miquel Franco i Joan López, que han donat un to molt caribeny a la peça Tin Tin Deo. Capitanejats magistralment pel pianista Gerard Nieto, ara dret dirigint el ritme, ara assegut colpejant les tecles, els solos de saxos, trompetes, trombons, i també, més esporàdics, de contrabaix i de flauta travessera, s’han alternat a primera fila d’escena, fent vibrar i arrencant els aplaudiments dels més de 200 espectadors que omplien mitja platea del teatre Monumental de Mataró.

La presència de la cantant madrilenya Susana Sheiman estava anunciada arreu, però s’ha fet esperar fins passada l’hora de concert. De seguida s’ha posat el públic a la butxaca fent-los participar a All right, okay, you win, i en el tema Chega de Saudade fins i tot s’ha descalçat per marcar-se uns balls. Han estat com dos concerts en un, amb un repertori, en aquesta segona part de l’espectacle, pensat per al lluïment de Sheiman.

Les notes del gran Duke Ellington i del seu Take the A train han posat el punt i final a un bon concert d’aquesta Big Band formada per grans músics i que s’atreveix amb un munt de clàssics del jazz, versionant-los i portant-los al seu terreny. XAVIER AMAT/MARC ARISA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>