La Porta dels Somnis fa entrar aire lliure al teatre La Massa de Vilassar de Dalt


La Porta dels Somnis en el concert al teatre La Massa de Vilassar de Dalt el 2 de desembre de 2011

Una veu espectacular, la de Virgínia Martínez, que no s’està de fer filigranes impossibles, i dues guitarres acústiques ben coordinades, les dels germans Jaume i Oriol Saltor. La Porta dels Somnis [web] no ha necessitat res més en el seu concert al teatre La Massa de Vilassar de Dalt [web] per oferir un bon espectacle i deixar satisfets els seus seguidors. Malauradament, això sí, la platea ha quedat molt lluny d’omplir-se, i segurament per aquest motiu el públic inicialment s’ha mostrat fred. L’energia comunicativa de la cantant i les constants bromes amb Jaume Saltor han contribuït a donar caliu i proximitat entre els de dalt i els de baix, i l’hora i mitja de concert ha acabat amb el públic dret i corejant el tema L’enèsima cançó d’amor.

Abans, un ventall de cançons de tots els seus discos – ja en van cinc en català comptant el recopilatori del cinquè aniversari – però amb especial atenció al darrer, Aire lliure, publicat com d’altres en català i en castellà. Temes a ritme pop, algunes balades, i bones lletres, com la d’Aprendré a estimar-me, definida per Virgínia Martínez com a cançó d’autoajuda. “No s’ensorrarà el món si em dius no t’estimo”, hi canta.

Sirena o Entre nosaltres han estat altres melodies que han sonat especialment bé, com també la que té el mateix títol que el nom del grup i la que dóna nom al disc més recent. Els germans Saltor, ara l’un ara l’altre, s’han alternat en els solos de guitarra, i potser s’ha trobat a faltar algun acompanyant músic més per dotar de més matisos les cançons, o ni que fos alguna percussió en alguna de les peces. Sigui com sigui, la baixa assistència no ha fet justícia a la qualitat del grup, demostrada també amb la versió triada per al bis, What’s up, de 4 Non Blondes. XAVIER AMAT/JORGE HEREDIA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>