Frenètic concert de Bongo Botrako a la Salamandra de l’Hospitalet per cloure una exitosa gira

Concert de Bongo Botrako a la Sala Salamandra de l’Hospitalet el dissabte 17 de desembre.

Llargues cues a taquilla, tot el paper venut, i 800 joves embogits des de la primera nota aquest dissabte 17 de desembre a la sala Salamandra de l’Hospitalet de Llobregat [web]. Des que el tema Todos los días sale el sol, o el “Chipirón” com el coneixen molts, va començar a escampar-se per ràdios i sales de música, els tarragonins Bongo Botrako [web] no han parat de recollir èxits i elogis arreu. I merescuts, com es va demostrar dissabte en el concert que tancava la gira per terres catalanes. Perquè Bongo Botrako fa uns espectacles frenètics, en què hi participen a parts iguals tots els músics, implicats plenament en el show i a fer saltar els assistents, que no paren ni un segon, ni els de dalt ni els de baix. Segurament la suma de quilos perduts per tots plegats acabada la quasi hora i mitja de concert fa d’un espectacle d’aquestes característiques el millor dels règims. Els ingredients: rumba, ska, reggae, fins i tot polca, ritmes que no són tan diferents entre ells i als que Uri Giné, el cantant, i els sis músics que l’acompanyen hi acudeixen amb tota naturalitat.

Enllacen una cançó rera l’altra, sense descans, i només algun missatge esporàdic, un dels quals per donar suport als indignats del 15-M. Temes com Bonobo i Caminante – aquesta segona amb el veterà José Capel com a convidat – van ser corejades a viva veu, quasi tant com la més esperada, la que dóna nom al que fins ara és el seu únic disc, i que no va arribar fins al final de tot. Només un disc, però moltes taules dalt l’escenari. I és que els tarragonins fa tres anys que volten, i porten 200 concerts a la motxilla. Això es nota, i el descans que es prendran els propers mesos de segur que el necessiten, tot i que no van donar cap mostra de cansament a la Salamandra, d’on el jove públic en va sortir amb somriures d’orella a orella, amb el Chipirón de nou enganxada al cervell com s’enganxa la tinta dels calamars, i de ben segur amb ganes que tornin aviat a l’Hospitalet, on no era pas la primera vegada que Bongo Botrako hi presentava el seu directe. XAVIER AMAT/JORGE HEREDIA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>