Raimon ensenya el seu ‘Rellotge d’emocions’ al Temporada Alta de Girona

El cantautor de Xàtiva Raimon torna enguany al Temporada Alta de Girona aquest dissabte dia 15 a les 9 del vespre per presentar el seu darrer disc, Rellotge d’emocions. Aquest és el seu primer treball d’estudi des de l’any 2000, quan es va editar Nova integral, amb diverses cançons inèdites. El nou volum inclou deu noves cançons, de caràcter autobiogràfic i alhora universal, que continuen ampliant un repertori que forma part de la memòria col·lectiva d’un país i que ha convertit el cantant de Xàtiva en una de les figures més importants de la cançó catalana [entrevista a la revista Valors]. Al músic valencià l’acompanyen Miquel Blasco i Joan Urpinell a la guitarra, Pau Doménech clarinet i clarinet baix i Ernando Serena al contrabaix.

També en el marc del Temporada Alta, dijous dia 20 a les 11 de la nit i a la sala Platea-Tourmix de Girona, serà el torn de Maika Makovski. Músic, escriptora, cantant, compositora, actriu i artista visual, és una artista polivalent que després d’enregistrar tres àlbums (Kradiaw, 2005; Kraj so Koferot, 2007; Maika Makovski, 2010) i participar com a cantant, actriu i compositora de l’espectacle de Calixto Bieito Desaparecer, presenta un nou disc ple de cançons amb una mescla inconfusible d’estils. L’entrada val 15 euros i 10 anticipada. I acabem el repàs de les activitats del Temporada Alta amb el concert de Vetusta Morla, dijous dia 21 a les 11 de la nit. El grup d’indie rock madrileny arriba al Festival Temporada Alta per presentar el seu segon disc Mapas (Pequeño Salto Mortal, 2011). El grup gironí Sàvats serà els teloner de vetusta morla, en un concert on presentarà el seu darrer disc, El Hombre Blandengue. El preu de l’entrada és 24 euros anticipada i 28 a taquilla.

Més enllà del Temporada Alta, això sí, hi ha altres activitats musicals programades. Aquesta setmana per exemple el concert que ofereix divendres dia 14 a les 8 del vespre Ara pla!, un petit cor de dones, que ens presenten el seu primer disc, anomenat d’igual manera a l’Auditori Josep Viader de Girona. El cost del concert és de 5 euros. Una altra cita interessant el mateix divendres és la que ofereix, també a Girona, el duet gironí Pulpopop, que ens presenta oficialment el seu disc Cuit, música original, fresca i agosarada. Serà divendres 14 d’octubre a dos quarts de 12 de la nit a la Sala Tourmix de Girona. El preu és de 5 euros.

Passem a l’endemà dissabte dia 15. El duet de country blues anomenat Grateful Blues Band presenta a La Mirona de Salt a les onze de la nit el seu primer treball discogràfic titulat Take it home. El cost de l’entrada és de 5 euros. En el camp de la clàssica, el Trio Mozart de Deloitte permetrà diumenge dia 16 gaudir del sons del violí, el violoncel i el piano composats per Schubert. El concert és a l’Ateneu de Banyoles a les set de la tarda i el preu de l’entrada és de 10 euros. També diumenge dia 16, a les set, en aquest cas al teatre de Bescanó, s’ha programat un concert Llric amb Ulises Ordúñez: l’essència del món de la lírica, el piano i la veu sense megafonia amb un repertori clàssic però entenedor. Des de Händel fins a Rossini o Verdi, sense oblidar-nos dels grans clàssics espanyols i catalans. EI preu de l’entrada anticipada és de 13 euros i a taquilla 15 euros.

I anem ara fins dijous dia 21, a la Casa de la Cultura de Girona Auditori Viader, on actuen a partir de les vuit del vespre Alessandro Crosta (flauta) i Nadia Testa (piano). El concert evocarà alguns dels personatges femenins de les òperes més populars: dones passionals, de destí tràgic i capaces de sacrificis extrems. Alessandro Crosta (flauta travessera i ottavino) és un intèrpret polièdric i innovador, premiat en nombrosos concursos internacionals, i un apassionat de la flauta que té una col·lecció d’una quarentena d’instruments d’època. Per la seva banda, Nadia Testa és pianista i cantant i treballa regularment amb Crosta, amb qui ha enregistrat el disc Una flauta a l’Òpera, en el qual es basa el programa que presenten a la Casa de Cultura. El duo interpretarà J. Andersen, S. Alassio, W. Popp, J. Offenbach, F. Borne. El preu de l’entrada 5 euros. DDM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>