Feliu Ventura comença a aconseguir el ‘pa sencer’ amb un gran concert a l’Auditori de Barcelona


Feliu Ventura a la presentació de ‘Música i lletra’ a l’Auditori de Barcelona el 15 octubre

So acurat amb un Borja Penalba majestuós a les guitarres i el deliciós cello de Sara Chordà, un joc de llums efectiu i una escenografia plena de caixes que no deixava de recordar la del concert de comiat de Lluís Llach [web], per embolcallar unes cançons tan treballades com reivindicatives del cantautor de Xàtiva Feliu Ventura [web]. Tot això passava en una sala Tete Montoliu de l’Auditori de Barcelona [web] plena de gom a gom la vesprada d’aquest dissabte 15 d’octubre, i en la que ha estat la presentació del disc Música i lletra, que va sortir al mercat ara fa un mes.

Feliu Ventura sembla haver guanyat en saber fer dalt l’escenari des de la darrera gira, en els seus moviments, vivint més intensament les cançons i en el diàleg amb el públic. Tot apunta a que serà una molt bona gira, ja amb moltes dates tancades per tots els Països Catalans, centrada en un disc amb algunes perles, com País de carretera – amb una lletra que amaga un joc a descobrir pels qui l’escoltin –, la força de Finalment, la ironia política de El nus de la corbata, el compromís amb el refugiats sahrauís de Lluna de safrà, o la poètica ‘llaquiana’ de Cor polissó. Moments instrumentals també de gran intensitat en un concert, però, en què la sensibilitat i la tendresa han estat les notes dominants. De la discografia “antiga” de Ventura han tret el nas, entre d’altres, El que diuen els arbres i Si ens queda la cançó, mentre que han sobtat algunes absències, com Que no s’apague la llum o El pes d’un somriure. Sigui com sigui, el públic ha acabat ovacionant posant-se dempeus el cantautor i els seus músics.

Un Feliu Ventura, doncs, que com cantava Ovidi Montllor i el de Xàtiva també recita en el seu darrer treball, ja no es conforma amb les molles sinó que vol el pa sencer, i va en camí d’aconseguir-lo. XAVIER AMAT/MARC ARISA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>