Elliott Murphy, força i veterania genuïnament rockeres per a una nit de divendres al Privat de Mataró

Sota el seu inseparable capell, amb rostre de faccions pronunciades a l’estil dels veterans actors de Hollywood, i acompanyat dels tres músics que formen part de The Normandy All Stars, encapçalats per l’excel·lent guitarrista Olivier Durand, el veterà cantautor rocker novaiorquès Elliott Murphy [web] ha portat tota una demostració de genuí rock aquest divendres 7 d’octubre a la sala Privat de Mataró [web].

L’inici del concert ha estat un pèl fred, possiblement perquè a Murphy, com a molts dels assistents, l’ha agafat per sorpresa que la sala no arribés a omplir-se – poc més de la meitat d’entrada -, però a la que banda i públic han pres les mides, el ritme ha estat frenètic i ja no ha baixat fins que el cantant ha començat a signar discos, dues hores i quart després d’haver començat l’espectacle. Amb prop de tres desenes de treballs editats, hi ha hagut lloc per a èxits de totes les èpoques, a destacar peces com Last of the rock stars, que han fet vibrar de valent els seus seguidors, o You never know you’re in for, en què la seva harmònica, com en moltes altres cançons, pren protagonisme. També espai per fer una mica present el seu gran amic Bruce Springsteen, a través dels acords de Hungry Heart. Però quan s’ha posat definitivament el públic a la butxaca ha estat quan tots els músics han desendollat els instruments, i sense cap suport tecnològic han interpretat diverses cançons amb la participació activa dels assistents.

Nit de rock sense fissures, proper, amb un grapat de solos de guitarra i alguns temes que tranquil·lament superaven els sis minuts de durada amb un Elliott Murphy que, als seus 62 anys, dóna mostres que té corda per estona. El concert ha servit per inaugurar el Cicle d’Autor 2011, que en les properes setmanes veurà passar pel Privat noms d’estils diversos com Jorge Drexler, Bruno Oro o Txell Sust. XAVIER AMAT/JORGE HEREDIA/MARC ARISA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>