Celia Mur y Nono García presenten el seu projecte de duet a la sala Mozart

El Cafè Jazz de Calella tancava l’edició d’enguany el passat divendres amb la visita a la Sala Mozart de Calella de Celia Mur y Nono García, un duet que va presentar les composicions del seu projecte conjunt Coplas Mundanas, un experiment de mescla entre el jazz, el blues, el flamenc i la bossanova que gaudeix d’un toc personal inspirat per la dolça veu de la cantant i l’art de la guitarra del músic de Barbate. La seva actuació va incloure temes de diversos autors reconeguts com la reina del fado Amalia Rodrigues, el mestre del jazz Nat King Cole o de l’artista flamenca Estrella Morente. Tot i això, va ser un repertori que va beure gairebé en la seva totalitat de les cançons que tant Celia Mur com Nono García han cultivat en els seus anteriors projectes en solitari, com l’èxit Atún y Chocolate del guitarrista andalús.

En un ambient íntim i senzill, els dos artistes van desenvolupar el seu so sense estridències, amb una concentració i complicitat digna d’elogi. Menció especial a la guitarra de Nono García, que va moure’s per els diferents estils que van anar omplint poc a poc el petit recinte del concert amb una execució impecable. Celia Mur va tenir un excel·lent acompanyament per deixar-se anar i signar la majoria dels temes que van sonar amb una veu tendre i amb molt sentiment. Va ser un concert que tot i pertànyer al cicle Cafè Jazz, no es va cenyir estrictament a aquest estil musical en concret sinó que va aconseguir aquesta simbiosi entre diferents gèneres musicals i que va portar a dos artistes que compaginen les seves carreres individuals amb un nou projecte que tot just acaben de començar però que reuneix les seva experiència a nivell individual al format de duet amb una colaboració del tot fructífera. ALBERT CLOPÉS/MARC ARISA

Publicat el dia a General | Etiquetat a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>