Raynald Colom ofereix un concert de jazz exquisit a Alella

El trompetista Raynald Colom va visitar la masia de Can Lleonart d’Alella el divendres passat per oferir un tast del seu disc Evocación. Un experiment de jazz maridat amb tocs de flamenc que va fer les delícies d’un públic que es va entregar a la profunditat musical d’un gènere que Colom, un músic amb un talent contrastat, cultiva amb una visió molt personal.

Raynald Colom va estar acompanyat de Jordi Farrés a la guitarra, Jordi Gaspar al contrabaix i Joan Terol a la bateria. El quartet va interpretar temes propis d’una qualitat innegable alternats amb peces de grans intèrprets com Herbie Hancock o Duke Ellington, referències imprescindibles i fonts d’inspiració del trompetista català.

Divendres vam poder escoltar un concert serè, amb espurnes de genialitat i unes composicions modernes i complexes que no van deixar indiferent a ningú. La proposta de Colom se’ns va presentar com una renovació jazzística dels components clàssics d’aquest estil, amb un groove i un sentiment que es posa a prova en cada cançó i que per poder apreciar en tot el seu esplendor, s’ha d’assaborir lentament, prestant atenció a la gran quantitat de colors i detalls plens d’elegància que surten de la seva trompeta.

Colom s’ha convertit poc a poc en un dels exponents més fructífers del jazz de l’estat espanyol, creant un llenguatge propi que li ha valgut el reconeixement dels amants d’aquesta música. El seu disc Evocación, va rebre l’any 2009 el premi del millor disc de jazz de l’estat espanyol per la prestigiosa revista Cuadernos de Jazz, pel mèrit que suposa aconseguir un ensamblatge perfecte entre dos gèneres aparentment distants com són el jazz i el flamenc. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ

Publicat el dia a General | Etiquetat a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>