La millor música per digerir les festes

El jazz i la música negra en general és digestiva; fa de bon entrar a les orelles després de l’enèssim àpat familiar de festes nadalenques. És aquella activitat lleugera però alhora reposada que ve de gust dur a terme quan la mandra de sortir de casa ja s’ha vençut. I aquesta era la proposta del concert de Nadal de la Big Band Jazz Maresme al Monumental de Mataró aquest diumenge dia 2, una ocasió especial perquè la formació actuava en companyia de la veu mataronina amb més projecció internacional en el camp de la música moderna: Txell Sust.

Amb una primera part protagonitzada en solitari per la Big Band Jazz Maresme, que tenia el públic convençut abans de començar, la vetllada va servir per comprovar entre altres coses com de fàcil n’és -en el fons- crear noves tradicions, si el que s’ofereix són propostes de qualitat i interpretades amb excel·lència. Blues, balades, jazz, swing… Els registres de la banda són pràcticament infinits i no se sap mai si és millor la Big Band en conjunt o cadascun dels talentosos disset membres que la formen, tots ells capitanejats per Gerard Nieto.

Des del moment en què Txell Sust -mitja melena rossa però veu negra com la gola d’un llop- va posar els peus a l’escenari, la mataronina va establir un animat diàleg amb la banda gràcies a la seva seductora veu. De manera que si la sola presència de la Big Band ja era un bon al·licient per passar a la tarda, l’aparició de l’esplèndida cantant va donar un gran valor afegit a una actuació que esperem no es quedi en anècdota: la suma dels dos elements pot ser una de les fórmules més exportables de la música cuinada a Mataró. Si aquest concert, que era el primer conjunt, semblava l’enèssima actuació de la Big Band i Txell Sust, només es poden esperar èxits d’aquesta nova hipotètica col·laboració. JOAN SALICRÚ/JOAN GONZÁLEZ

Publicat el dia a General | Etiquetat a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>