La cançó tranquil·la omple la primera nit del Tastautors de Cardedeu

Ple al quinze en la primera nit del Tastautors 2011 aquest passat divendres. La Sala Sarau de Cardedeu es va omplir amb més de cent-cinquanta espectadors per gaudir del recital de Falsterbo i Senyors Tranquil.

Precisament van ser els Senyors Tranquil els encarregats d’arrencar la nit musical. El conjunt, format per David Amills i Gad Sans, va sorprendre l’audiència. Presentant el seu primer disc, Tenir-ho tot, el duet de Gràcia va mostrar la seva cançó relaxada i naïf, d’absoluta claredat sonora i melòdica, basada en una veu amb cors i dues guitarres clàssiques -una rítmica, la segona en arpegi constant. Aquesta fòrmula es tradueix en unes cançons tranquil.les i fàcils i amb lletres de poesia amb ressons urbanites, com Eixample o L’Embús.

El repertori també va incloure versions musicades de poemes, com l’arpejada i avellutada És quan dormo que hi veig clar, del rapsode català de J.V. Foix. La fòrmula sense estridències i edulcorada de Senyors Tranquil té opcions de fer-se gran. I ho demostren amb temes etiqueta negra, com l’excel.lent i sorprenentment brillant i quotidiana Indis i Cowboys que va ser llargament aplaudida.

“Una part de la nostra història”. Així és com Eduard Estivill va definir el recital que realitzaria Falsterbo. El conjunt estava format pel propi Estivill a la guitarra elèctrica, Jordi Pujol a les veus, Montse Domènech a cors i pandereta, el jove músic Toni Hernández a la guitarra melòdica i Joana Clusellas a càrrec de l’escenografia. Es va trobar a faltar Isidor Marí, el tercer membre amb Domènech i Estivill dels històrics Falsterbo3. Falsterbo va apropar-se amb absolut desacomplexament a la nova cançó dels seixanta i setanta.

La versió en clau country i en català de Take me home dels Country Roads va arrencar els primers aplaudiments del públic, àvid d’escoltar i cantar cançons en clau nostàlgic. Els músics van recordar alguns dels noms de la cançó catalana dels setanta com Xesco Boix, del qual van interpretar amb banjo i en clau flok unes emocionants i corejadíssims Ara va de bo i Gripau Blau. O el vallesà Jaume Arnella. O Pete Seeger, amb la melancòlica Què se n’ha fet d’aquelles flors? en format de pop acústic.

Una nit de cançó tranquil•la amb un públic entregat. El passat i el present agafats de la mà en una vetllada rodona que demostra que la música de casa nostra conviu en generacions diferents sense complexes. El Tastautors 2011 promet. ELOI AYMERICH/JOAN GONZÀLEZ

Publicat el dia a General | Etiquetat a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>