Amansalva recupera el folk més tradicional a Arenys de Mar

La jove banda de folk Amansalva va visitar el passat dissabte al Teatre Principal d’Arenys de Mar en motiu de la gira de concerts Circuit Folc per presentar els temes del seu primer disc M’han dit que diuen. Els guanyadors del segon concurs Sons de la Mediterrània van oferir un espectacle plàcid i sense estridències, que va repassar cançons de gairebé tots els racons dels Països Catalans.

Amansalva és una formació que va néixer tot just fa un any i mig per la passió de quatre amics per la música popular catalana. L’origen dels seus components és ben variat, desde Catalunya passant per Mallorca i el País Valencià. Això els ha permès poder anar recollint cançons tradicionals d’aquí i d’allà. De totes maneres, Amansalva recull totes aquestes composicions i les reelabora per donar-li’s un toc més actual. Fins i tot les lletres són a vegades objecte de canvi.

En el concert de dissabte, vam poder veure una formació molt serena i amb un so molt calculat. En primer terme vam poder escoltar la flauta travessera i la peculiar veu de Victòria Riutord, harmonitzada per un violoncel, una guitarra espanyola i un tímid apartat de percussió. Aprofitant el seu viatge pel territori de parla catalana, Amansalva va tocar fandangos menorquins, cançons de bressol, poemes en clau de bolero i tot un seguit de temes que ens transporten a temps passats.

És precisament aquesta funció de recuperació de la memòria un dels signes d’identitat d’aquesta joveníssima banda. Barreja el que és antic amb el que és nou, però amb un equilibri força estable. Tal com ells mateixos diuen, Amansalva ha estat una sorpresa. Tant per la trajectòria ascendent que ha seguit des de l’inici del seu curt camí amb la victòria en el Sons de la Mediterrània i la publicació del seu primer disc com per l’acollida que ha tingut la seva proposta entre la gent. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ

Publicat el dia a General | Etiquetat a

2 comentaris a “Amansalva recupera el folk més tradicional a Arenys de Mar

 1. Amansalva, el dia 5-12-2010 12:10h va comentar:

  Un plaer tocar a Arenys de Mar.

  Fins la propera!
  AMANSALVA

 2. Joan Salicru, el dia 5-12-2010 13:26h va comentar:

  Un plaer parlar de vosaltres, Amansalva. Compteu amb nosaltres quan torneu a passar per aquí.
  Joan Salicrú – ddM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>