La Vella Dixieland protagonitza una agradable nit de jazz a Arenys de Mar

La veterana banda de jazz La Vella Dixieland va actuar divendres al vespre al pati de Can Xifré d’Arenys de Mar en motiu del 19è Festival de Jazz d’aquesta localitat. Acompanyats de la cantant Esther Ovejero, la formació va oferir un concert llarg i complet en format de septet en el que van destacar clàssics de jazz, swing i blues interpretats amb molta bona factura i una gran assistència de públic.

La Vella Dixieland es una banda amb molta història al darrere. La banda va néixer l’any 1980 i des d’aleshores s’han convertit en un referent a nivell català a l’hora de parlar de jazz. El gènere Dixieland, una variant del jazz originària de Nova Orleans, porta molts anys encisant aquest grup de músics, tal com vam poder veure en la seva actuació.

La banda barcelonina va estructurar el concert en dues parts, separades per una petita pausa i en cadascuna d’elles va gaudir de la col·laboració d’Esther Ovejero, cantant d’origen canari però afincada fa molts anys a Barcelona. Aquesta col·laboració en diversos moments del concert va permetre a la banda alternar cançons instrumentals amb temes cantats i a nosaltres comprovar la meravellosa veu d’aquesta intèrpret.

Pel que fa al septet de músics, cal destacar la correcció que van conservar durant tota l’actuació i la bona sintonia que van demostrar amb la mateixa Esther Ovejero. Temes com per exemple el “Swing, brother, swing” de Billie Holiday van sonar esplendidament i així ho va agraïr el públic, que omplia gairebé en la seva totalitat el pati de Can Xifré on es feia el concert.

El 19è Festival de Jazz d’Arenys de Mar va arrencar amb molt bon peu gràcies a La Vella Dixieland, que tot i els anys d’existència que acumula, demostra que sempre és un nom important en festivals d’aquest tipus arreu de Catalunya i que la seva presència és sinònim d’una bona nit de jazz. ALBERT CLOPÉS/JOAN GONZÀLEZ

Publicat el dia a General | Etiquetat a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>