Nit de ritmes jamaicans amb denominació d’origen

La sala Clap de Mataró es va omplir a vessar el passat dissabte per gaudir de dues bandes de solvència contrastada dins la música d’origen jamaicà que es fa al nostre país. Tant la banda local The Cabrians, com els seus homòlegs andalusos Los Granadians, van oferir una intensa col·lecció dels més descarats ritmes caribenys davant un públic incondicional i completament entregat.

The Cabrians van obrir l’actuació amb un recull de temes dels seus dos primers treballs, pero també van tenir temps d’oferir alguna nova cançó als assistents. Els mataronins van exhibir un repertori d’ska sense complexes que va permetre al públic deshinibir-se i participar de la festa des del primer moment. The Cabrians van detonar aviat la bomba davant un mosaic de camises a quadres i tirants que va gaudir d’un concert que es va convertir en una celebració.

Per la seva part, els andalusos Los Granadians ens van presentar una mescla de reggae amb pinzellades de rocksteady que va trencar l’escepticisme inicial. Els granadins van trobar una audiència receptiva i van defensar una proposta valenta i divertida, a cavall entre el cultiu de la iconografia pop americana dels anys 50 i uns ritmes jamaicans desenfadats i moderns que van fer ballar a cop de cintura a la majoria dels assistents.

La nit de Reggae Hits de Mataró va sorprendre per una part, per la gran afluència de públic i d’altra banda, per la motivació de les dues formacions que hi van participar. Els The Cabrians es van sentir com a casa i el públic els va correspondre, tant per la llarga trajectòria d’aquesta banda local com per la connexió innegable amb la gent de Mataró. I els seus companys andalusos Los Granadians van donar a conèixer les seves credencials als maresmencs acompanyats dels millors amfitrions possibles.
ALBERT CLOPÉS / JOAN GONZÀLEZ.

Publicat el dia a General | Etiquetat a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>