Soliloqui de seny i rauxa

Els músics catalans José “El Pantanito” i Carles Sanjosé Bosch, més conegut com a líder de la banda Sanjosex van realitzar un concert a quatre mans el passat dissabte dins el Cicle Petitsons de Caldes d’Estrac. Una mescla de l’ortodoxia desacomplexada de Sanjosé i la rauxa flamenca de Pantanito.

Una seixantena de persones van ocupar les cadires instal·lades als jardins de la Fundació Palau i Fabre, assolint un dels objectius dels organitzadors: que el públic s’apunti al Petitsons. Des del principiant Mañanitas de Pantanito interpretat a dúo es va veure que el concert es tenyiria d’un aire de tumbao global. Que es mesclaria la cançó de Sanjosé amb el neocalorrismo d’accent sureny de Pantanito.

El concert es va basar en el salero a la veu de Pantanito i la tècnica complementària a la guitarra de Sanjosé. Es va veure en temes com Barrios, una rumba de contingut social, o la versió Currito, Ta Ta Ta de Kiko Veneno. La crisi també va treure la cara en el repertori, va ser en clau satírica amb El Curso del Inem, un tumbao accelerat. Un dels moments àlgids del vespre va ser la interpretació de Señor troncoso, dels andalusos Triana, una cançó poètica i bella que Pantanito va interpretar sentida i asincopada.

Però els apunts de Sanjosé van quedar com anell al dit al vespre musical. Sanjosé és empordanès i la seva terra és present en tota la seva obra. Ell canta el seu paisatge i territori i hi mescla l’humor i la paròdia. Com en l’excel·lent pop surrealista arranjat a la rumba flamenca de De Girona al Japó.

La recta final del concert va reemprendre amb temes reeixits de Sanjosex com El Camí a guitarra i cajón. Una fòrmula interessant aquesta de mesclar músics diferents en un mateix escenari. De fet, el directe formava part del Sobretaula, un espectacle que s’ha mogut arreu del principat en el que diferent parelles de la cançó catalana -des de Roger Mas a Le Petit Ramon- s’ajunten per interpretar a dúo i amb dues copes de vi temes dels dos músics. El Petitsons hi ha apostat i el resultat és sorprenent. Un soliloqui a quatre mans de seny i rauxa. -ELOI AYMERICH/video: K.MONTORO.

Publicat el dia a General | Etiquetat a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>