Viatge al Mississipí amb el blues de Freight Train

El Dau de Mataró es va reconvertir en un blues bar de Lousiana per rebre els Freight Train el passat dijous 9 d’abril. El trio català va oferir un recital d’hora i mitja de ragtimes i blues, amb una presentació en clau desendollada, formada per veu i harmònica, guitarra acústica i contrabaix.

Freight Train van comportar-se com uns autèntics bluesman, i van aixecar la nit a base de la bona veu del barceloní David Sánchez i la base musical del duet mataroní Lluís Salvador i Eloi Esgleas. El trio es va dedicar a oferir un recital complert de versions de clàssics i desconeguts de la música de la selleta i alguna pinzellada de composicions pròpies.

Els Freight Train saben llegir amb classe composicions originals com la del guitarrista nordamericà Robert Johnson, però també van saber treure solera i ritme amb cançons pròpies com Siberian Blues, una excel·lent carta de presentació. Amb el detall curiós d’unes projeccions visuals que mostraven un itinerari fotogràfic a través de la terra cuna del blues, els Freight Train va resoldre un concert simpàtic i relaxat, que va traslladar el públic fins als camps de cotó de Mississipí o Louisiana.

El Dau va posar de la seva part, una quarentena de persones de públic, aire de blues bar de carretera, vermell i ple de fum. Una atmosfera adequada per una actuació inclosa dins la programació del quart Cicle de Músiques Tranquiles que s’organitza a la capital maresmenca, i que ja encara la recta final amb la mirada posada en la darrera cita clau del Músiques Tranquiles 2009: el músic mallorquí Joan Miquel Oliver. – ELOI AYMERICH.

Publicat el dia a General | Etiquetat a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>