Dídac Rocher, el cantautor descobert

Prop d’un centenar de persones van acudir al Teatre del Centre Cívic el Gorg de Sant Vicenç de Montalt el passat divendres per gaudir del concert del cantautor arenyenc Dídac Rocher. El repertori del concert es va basar principalment en les cançons de “El Nus”, el primer i nou disc del jove cantautor que ja està gravat i que sortirà a la primavera.

Dídac Rocher té la sonoritat de Roger Mas, l’estranya calma quotidiana de Jabier Muguruza i l’energia vital de Narcís Perich. El jove músic d’Arenys de Mar treballa un folk obert al pop de saló i aposta per un repertori amb temes propis, tot i que també musica poetes com Joan Vinyoli i s’atreveix a posar melodia als versos de “Dona de primavera” de Joan Margarit, “Cos d’Ivori” de Carles Duart o “El gran dolor” del poeta arenyenc Fèlix Cucurull. Una aposta valenta que li funciona.

El recital va començar tranquil, amb un Rocher sol a l’escenari, acompanyat només per instruments com la melòdica o el xilofon. Un inici sensible i atmosfèric, ideal per balades com “L’hora tranquila”, cantada com un sonet esplèndid acompanyat de tuba i guitarra. Ja amb 5 músics acompanyant-lo -piano i teclats, baix, bateria acústica, tuba i guitarra elèctrica- Rocher es va destapar cap a músiques més complexes i contundents, com un excel·lent “Confetti negre”, una lliçó sobre com elevar al pop més robust de bateria i distorsió una cançoneta folk.

El Teatre del Centre Cívic El Gorg va presenciar la descoberta d’un nou cantautor maresmenc. Sensibilitat i poesia folk oberta als sentits: Dídac Rocher. – ELOI AYMERICH.

Publicat el dia a General | Etiquetat a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps requerits estan marcats amb *.

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>