Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
PALAU I FABRE. RETRAT CUBISTA
Tipus de projecte: Llargmetratge documental per televisió

Josep Palau i Fabre. Retrat cubista és la mirada definitiva sobre el controvertit i desbordant intel·lectual Josep Palau i Fabre. La figura i trajectòria del literat català és complexa; poeta, assagista, autor teatral, traductor, activista cultural, refugiat a l'exili i amic i biògraf de Picasso. El seu caràcter avantguardista, incomprès, marginat i poc convencional es plasma en la seva vida i la seva obra, que el situa en la línia dels grans il·luminats (sota l'estela de Ramon Llull) i el converteix en una figura única i singular dins la història de la literatura i la cultura catalana i europea del segle XX.

El documental trenca el personatge en diferents parts per reconstruir-lo de nou en un retrat més ampli i profund. Un retrat que, seguint els principis del cubisme picassià, mostra les seves diverses facetes, cadascuna associada a una de les seves activitats culturals i literàries i sempre vinculades als llocs on va viure i escriure. Escriptors, artistes i coneguts com Julià Guillamón, Perejaume, Maya Widmaier-Picasso, Miquel Barceló o Vicenç Altaió ens descobreixen aquest retrat pictòric i profund del poeta barceloní.

Una producció de: Clack i Fundació Palau
Producció associada: Mataró Audiovisual
Amb el suport de: Institució de les Lletres Catalanes, Consorci de Turisme del Maresme i Diputació de Barcelona
Amb la col·laboració de: Televisió de Catalunya

Direcció: Eloi Aymerich
Guió: Judith Vives
Producció executiva Fundació Palau: Maria Choya
Producció executiva Clack: Eloi Aymerich i Joan Salicrú
Comissari Any Palau: Manel Guerrero
Caps de producció: Cristina Moral i Georgina Altarriba
Ajudants de producció: Mercè Barris, Carla González i Berta Rizo
Direcció de fotografia: Marc Giner
Operadors de càmera: Eloi Aymerich, Marc Giner, Axel Martos i Raul Rueda
Edició: Marc Giner i Eloi Aymerich
So i Postproducció de so: Pol Alfageme
Disseny gràfic: Jordi Navarro
Banda Sonora Original: Pau Miquel Soler
Imatge visual dels capítols i creació plàstica i visual: Joan Àvila (VI. L'il·luminat), Sit Cantallops (I. L'exaltat), Pere Ginard (IV. El geni), Jordi Navarro (III. El foll), Eduard Novellas (II. L'alquimista) i Miquel Tejedo "Harry Bones" (V. L'eremita)
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.