Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Desmuntant Laietana · CLACK Desmuntant Laietana · CLACK Desmuntant Laietana · CLACK
DESMUNTANT LAIETANA
Tipus de projecte: Documental per televisió
Un reportatge de: Jordi Rovira, Joan Salicrú i Ariadna Vázquez
Realització: Sergi Martí
Assessor audiovisual: Eloi Aymerich
Director de fotografia: Marc Giner
Càmera i so: Genís Serra
Muntatge: Carles Señalada
Producció Clack: Georgina Altarriba i Helena Bou.
Producció '30 minuts': Sílvia Pairó i Carles Fernández
Muntatge musical: Manel Valls
Postproducció d'àudio: Enric Casanovas
Locució: Joel Valverde
Gerència Clack: Miguel Guillén
Web: Uri Alsina
Disseny gràfic: Núria Xaubet


De les deu caixes d'estalvi que el 2011 existien a Catalunya, actualment com a tal no en queda cap. Els màxims responsables d'aquestes entitats han atribuït la seva desaparició als efectes de la crisi, minimitzant en tot moment la responsabilitat que hagin pogut tenir en aquest desenllaç.

El cas de Caixa Laietana, l'entitat d'estalvis amb seu a Mataró i gairebé 150 anys d'història al darrera, és paradigmàtic del procés que va conduir a l'ensorrament d'un dels elements singulars del sistema econòmic català.

Aquesta és la crònica del final de les caixes d'estalvi. Un final que va tenir un preludi convuls: l'esclat de la bombolla immobiliària i l'escàndol de les preferents, que només a Mataró va afectar a 15.000 persones.

Mira el documental a tv3 a la carta
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.