Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
SANTES15
Producció executiva: Clack Produccions
Presenta: Caixa Laietana
Col·labora: Escola Universitària Politècnica de Mataró | Can Xalant | M1TV | Mataró Ciutat Mediterrània

Equip tècnic
Direcció: Eloi Aymerich
Postproducció de so & So directe: Ferran Garcia, Genís Serra i Lluís Maymó
Disseny Imatge Santes15!: Manuel Cuyàs i Jordi Navarro
Director d'Art & Videografisme: Jordi Navarro i Manuel Cuyàs
Secretaria de Producció: Clara Esparrach
Operador de càmera auxiliar: Oriol Castillón
Assessorament de guió: Ariadna Vázquez


L'objectiu de Santes15 és retratar i mostrar una festa de cultura popular i tradicional arrelada a una ciutat mediterrània. Una mirada plural a una festa diversa a través de 15 curtmetratges documentals de 5 minuts i la construcció d'un sol relat de 75 minuts a través del remuntatge de les 15 peces.

Santes15 és una mirada a la realitat d'una de les festes populars més arrelades i amb més riquesa simbòlica, artística i musical dels Països Catalans i un seguiment massiu i entusiasta per part de milers de conciutadans, com són Les Santes de Mataró.

Una mirada dirigida pel jove realitzador mataroní Eloi Aymerich (Vilassar de Mar, 1982), que coordinarà un equip pluridisciplinar i plurigeneracional de realitzadors per a mostrar com és la Festa Major de Mataró. Mostrar com a les portes del segle XXI Les Santes són per sobre de tot, una autèntica i apassionada història humana construida de petites vivències que giren al voltant de la festa, la tradició, la gastronomia, la ciutat, el mar i la calor de les tardes i nits d'estiu.

Equip de realitzadors
Per primera vegada en la història de la Festa mataronina, es proposa treballar amb quinze equips de realització diferents perquè ens expliquin des dels seus punts de vista com veuen aquesta experiència única. Es buscarà una mescla d'autors consagrats, passant per realitzadors professionals del documental, joves directors, artistes visuals i alumnes dels darrers cursos de la universitat. Una mirada plural a una festa diversa.
La voluntat és treballar des de la realitat i l'estètica del documental per aproximar-nos als nous llenguatges que han proliferat en els últims anys (càmeres de telèfon mòvil, nou documental verité, ficció documental, short-movies per a servidors de video com youtube...).
Cada obra serà única i tindrà una visió basada en la voluntat lliure de cada realitzador que treballarà un eix temàtic proposat pel director.

1. Eloi Aymerich
2. Francesc Páez & Marc Giner
3. Àlex Manzanares & Laura Budragueño
4. Lupe Pérez
5. Josep Lluís Comerón, Pere Vazquez & Irene Garcia
6. Kiko Montoro & Eric Nolis
7. Oriol Castillón & Guillem Zuazola
8. Maiol Díez & Martí Sala
9. Xavier Roldán
10. Octavi Royo
11. Marc Salicrú & Narcís Rovira
12. Jorge Heredia & David Valverde
13. Carles Mayol, Marina Suazo & Marta Just
14. Anna Martínez, Raquel Rodríguez, Oleguer Rocafull & Dani Raja
15. Jordi Aliberas & Sergi Espín
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.