Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
'TARRADELLAS, GOVERN D'UNITAT'
La mort del general Franco el 20 de novembre de 1975 i el nomenament immediat de Joan Carles I com a rei d'Espanya obrí un procés de transició des de la dictadura cap a la reinstauració d'institucions democràtiques que comportà, també, la recuperació de la Generalitat de Catalunya, en un clima d'esgotament del franquisme i reivindicació de les llibertats ciutadanes.

Sota el títol 'Tarradellas, govern d'unitat', el documental fa un repàs històric al moment polític de la constitució del govern d'unitat entre 1977 i 1980 liderat pel president Josep Tarradellas, l'única autoritat republicana que retornà d'un exili de quaranta anys per assumir un càrrec de rellevància dins la democràcia emergent. El film recull el testimoniatge directe d'alguns consellers del govern, així com Narcís Serra, conseller de Política Territorial i Obres Públiques del PSC, Ramon Espasa, conseller de Sanitat pel PSUC i Jordi Pujol, conseller polític del govern d'unitat, entre d'altres.

La direcció encapçalada per Albert Solé i Joan Salicrú, és una producció de Clack i Minimal Films, en coproducció amb la Xarxa Audiovisual Local i RTVE, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Guió i direcció: ALBERT SOLÉ, JOAN SALICRÚ, ARIADNA VÁZQUEZ I LUPE PÉREZ
Producció executiva Clack: JOAN SALICRÚ, GEORGINA ALTARRIBA, ELOI AYMERICH
Producció: CRISTINA MADRID
Realització: ELOI AYMERICH
Edició: LUPE PÉREZ
Grafisme: ON-IDEA
Música: LINA DUB
Postproducció de so: FRANCESC GOSALVES

Mira el documental a Xala!
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.