Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Protestants, la història silenciada · CLACK
PROTESTANTS, LA HISTÒRIA SILENCIADA
Amb l'entrada de les tropes franquistes a Barcelona, el gener del 1939, comença una nova etapa fosca per a les comunitats protestants catalanes, nascudes la segona meitat del segle XIX, que havien aconseguit una certa normalització amb la Segona República. A partir de l'acusació d'importar una fe estrangera, els protestants passen a formar part de l'anti-Espanya que calia combatre, juntament amb maçons, rojos, republicans i jueus. Són perseguits i anatemitzats, havent de practicar la seva fe en la clandestinitat. Van haver de passar molts anys abans que els fidels evangèlics no fossin perseguits per les seves creences. Van pagar, doncs, un preu molt alt per "no combregar" amb el règim catòlic del general Franco.


Un documental de Clack amb la col·laboració de Sàpiens
Una idea original de DAVID CASALS
Guió i direcció: DAVID CASALS, SERGI MARTÍ i JÚLIA SOLÉ
Producció executiva Clack: JOAN SALICRÚ, ELOI AYMERICH
Producció: ANNA FERNÀNDEZ
Realització: POL ALFAGEME, MARC BARCELÓ
Edició: SERGI MARTÍ
Fotomuntatges: POL ALFAGEME
Grafisme: JORDI NAVARRO
Música: GERARD ALÍS RAURICH
Postproducció de so: POL ALFAGEME
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.